18:46 19.01.2018

Приватні пасажирські автоперевізники Львівської області анулюють пільги на проїзд для пенсіонерів з 20 січня

1 хв читати
Приватні пасажирські автоперевізники Львівської області анулюють пільги на проїзд для пенсіонерів з 20 січня

Починаючи з 20 січня 2018 року, пенсіонери Львова та області будуть платити за проїзд в автобусах 100% від вартості квитка, заявляє Львівська обласна організація Всеукраїнської асоціації пасажирських перевізників.

У повідомленні зазначено, що рішення про стягнення 100% оплати з пенсіонерів ухвалили автотранспортні підприємства області через погіршення економічної ситуації підприємств і відсутність реальних дій з боку влади для вирішення проблеми.

Крім того, в повідомленні зазначено, що безкоштовний проїзд пенсіонерів встановлено не законами України, а постановою Кабміну. Наразі в області налічується понад 500 тис. пенсіонерів за віком.

В Асоціації зазначають, що інші категорії громадян, які мають право на безкоштовний проїзд відповідно до чинного законодавства, будуть і далі користуватися маршрутками безкоштовно.

Заступник міського голови Львова Сергій Бабак заявив журналістам у п'ятницю, що спрямував до управління Держтрансбезпеки листа з проханням вжити відповідних заходів. "Львівська міськрада вважає такі дії приватних перевізників порушенням закону", - підкреслив він.

С.Бабак додав, що на маршрутах, які обслуговує комунальне АТП №1, ніяких змін не передбачається.

Восени 2017 року приватні перевізники ввели 50% оплату за проїзд для пенсіонерів за віком на маршрутах у Львівській області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА