16:37 23.01.2018

"Центренерго" відмовилося від закупівель вугілля у ДТЕК

2 хв читати
"Центренерго" відмовилося від закупівель вугілля у ДТЕК

ПАТ "Центренерго" відмовилося від закупівель вугілля у енергохолдингу "ДТЕК", повідомив глава "Незалежної профспілки гірників України" (НПГУ) Михайло Волинець.

"Протягом 2016 року "Центренерго" вимагало від ДТЕК збільшити обсяги видобутку для себе до 250 тис. тонн на місяць, це 3 млн тонн вугілля на рік. І ось тепер відмовилися від цього вугілля, під яке додатково закладалися лави", - написав він на своїй Facebook-сторінці.

На думку М.Волинця, ситуація ускладнюється тим, що "Центренерго" відклало запуск одного з блоків Трипільської ТЕС після переведення на вугілля газової групи з грудня 2017 року на березень 2018 року. "Це (запуск блоку - ІФ) збільшило б споживання українського вугілля на 60-90 тис. тонн щомісяця. Але вони ("Центренерго" - ІФ) затягнули і перенесли на березень 2018 р.", - додав він.

Глава НПГУ зазначає, що ситуація ставить під загрозу стабільну роботу держшахт західного регіону країни.

"Завжди була така схема: щоб заощадити на транспортуванні, державні західноукраїнські шахти своє вугілля везли на "ДТЕК Західенерго", а вугілля ДТЕК з Павлограда і Добропілля – на "Центренерго"... Якщо "Центренерго" відмовляється від продукції "Павлоградвугілля" і "Добропіллявугілля", тоді ДТЕК його повезе на своє "ДТЕК Західенерго". Відповідно, шахтарям Львівсько-Волинського басейну нікуди буде збувати свою продукцію", - резюмує він.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик, відповідаючи на запитання депутатів у парламенті в п'ятницю, констатував наявність Україні профіциту вугілля.

"Центренерго" експлуатує Вуглегірську, Зміївську і Трипільську ТЕС сумарною встановленою потужністю 7660 МВт. Державі належить 78,3% акцій товариства.

"ДТЕК Західенерго" експлуатує 23 енергоблоки на Бурштинській, Ладижинській і Добротвірській ТЕС, а також Ладижинську ГЕС (7,5 МВт) сумарною встановленою потужністю 4668,5 МВт. Структурам СКМ Ріната Ахметова належить 97,2% акцій "ДТЕК Західенерго".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА