11:24 24.01.2018

Глави інвестбанків у Давосі говорять про зростання інтересу бізнесу до США після податкової реформи

2 хв читати

Зниження ставки корпоративного податку в США вже підштовхує представників бізнесу до розгляду можливостей збільшення інвестицій в країну, пише газета Financial Times з посиланням на представників фінкомпаній, присутніх на Всесвітньому економічному форумі (ВЕФ) в Давосі.

Керівники ряду європейських банків повідомили газеті, що обмірковують переведення основної частини глобальних операцій з Великобританії в США.

Один з них зазначив, що таке перенесення операцій вже почалося, навівши як приклад недавнє рішення Intercontinental Exchange (ICE) про перенесення торгів сотнями контрактів на нафту та інші енергоносії з Лондона в США, щоб його клієнти могли уникнути наслідків введення нової версії директиви ЄС "Про ринки фінансових інструментів" (MiFID II).

З 19 лютого припиняться операції за 245 ф'ючерсами та опціонами на північноамериканську нафту (WTI) і природний газ на ICE Futures Europe у Лондоні. Замість цього вони будуть торгуватися на ICE Futures US, повідомила ICE.

У Лондоні наразі зосереджена значна частина глобальних операцій найбільших світових інвестбанків, зокрема операції з обслуговування європейських, азіатських і близькосхідних клієнтів.

"Ніколи не варто робити ставку проти американської економіки - це завжди програшна позиція", - заявив головний виконавчий директор Credit Suisse тіджано Тіам, виступаючи на ВЕФ.

"З діалогу з главами компаній ми бачимо величезний інтерес до ведення бізнесу в США", - зазначив Т.Тіам, навівши приклад недавнього рішення італійської Ferrero про купівлю кондитерського бізнесу Nestle в США.

За словами CEO Barclays Джеса Стейлі, буде цікаво подивитися, чи стануть інші країни світу відповідати на "різке скорочення ставки корпоративного податку", розпочате США.

Головний виконавчий директор Bank of America Брайан Моніхан вважає, що "США є більш конкурентоспроможними", ніж інші регіони.

"Завдання повернення робочих місць у країну доволі складне, проте виробничий сектор США буде дуже цікавим у наступні 12-24 місяці", - зазначив Б.Моніхан.

Співзасновник фонду прямих інвестицій Стів Шварцман також відзначає високий інтерес бізнесу до США.

"Компанії всього світу дивляться в бік США, вважаючи країну тим з розвинених ринків, де варто бути присутнім", - сказав він.

Президент Канадського ділової ради Джон Менлі повідомив FT, що вже зіткнувся з низкою випадків, коли "компанії почали оцінювати можливість перенесення інвестицій в США після зниження ставки корпоративного податку".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА