16:05 24.01.2018

"Смарт-Холдинг" розцінює передачу до суду справи про підроблення документів купівлі-продажу акцій ЧСЗ як черговий етап кампанії з реприватизації суднозаводу

3 хв читати

У "Смарт-Холдингу" заявляють про черговий етап кампанії з реприватизації ПАТ "Чорноморський суднобудівний завод" (ЧСЗ, Миколаїв) у зв'язку з передачею Генпрокуратурою України до суду обвинувального акта у завершеному кримінальному провадженні про підроблення укладеного в 2007 році договору купівлі-продажу акцій суднозаводу.

"Смарт-Холдинг" розцінює направлення Генеральною прокуратурою України до суду обвинувального акта в кримінальному провадженні про начебто внесення посадовими особами Фонду державного майна (ФДМ) України, керівниками "Херсонського суднобудівного заводу" та "Чорноморського суднобудівного заводу" завідомо неправдивих відомостей до Акта заключної перевірки виконання умов договору купівлі-продажу акцій ПАТ "Чорноморський суднобудівний завод" як черговий етап кампанії з реприватизації ЧСЗ в інтересах наближених до влади бізнес-структур", - йдеться заяві прес-служби холдингу в середу.

"Показовим у частині слабкої юридичної позиції ГПУ і відсутності у справі переконливих доказів є направлення обвинувального акта не до суду за місцем начебто скоєння злочину, тобто до міста Миколаєва, а в більш прогнозований з точки зору ухвалення правильних для ГПУ рішень Печерський районний суд міста Києва", - заявляє прес-служба.

При цьому звертають на себе увагу "прямі формулювання ГПУ в обвинувальному акті про відсутність завданої шкоди і не встановлення потерпілих", - йдеться в заяві.

У ній зазначено, що "внесення змін до договору купівлі-продажу - стандартна процедура, яку проходили і проходять сотні компаній".

З огляду на це прес-служба наголошує: "На підприємстві відбулися десятки виїзних засідань міжвідомчих комісій, ФДМ, за участю профспілкових організацій, на яких розглядалося виконання інвестиційних зобов'язань, а також зміни до договору купівлі-продажу. Враховувалися пропозиції Миколаївської обласної адміністрації, міської ради, профспілок. За кожним засіданням складався протокол, оформлений відповідно до всіх норм українського законодавства".

ЧСЗ, що входить разом із ХСЗ до складу SMG "Смарт-Холдингу" бізнесмена Вадима Новинського, перебуває в стадії банкрутства з 2014 року. Ініціатором банкрутства виступило ПрАТ "Балаклавське рудоуправління" (Севастополь, АРК), яке, як і ЧСЗ, підконтрольне В.Новинському. Провадження у справі про банкрутство порушив Госпсуд Миколаївської області на початку лютого 2014 року.

Генпрокурор Юрій Луценко 13 липня 2017 року на своїй сторінці у Facebook повідомив, що Печерський райсуд Києва рішенням від 21 червня заарештував 99,87% акцій ПАТ "ЧСЗ" і 21 об'єкт нерухомого майна підприємства в Миколаєві та с. Коблевому Миколаївської області. За його словами, Генпрокуратура здійснює розслідування за фактом службових зловживань під час внесення змін у 2012 році в укладений у 2007 році договір купівлі-продажу акцій ДАХК "ЧСЗ" ХСЗ.

"Також убачається умисне доведення до банкрутства ПАТ "Чорноморський суднобудівний завод" посадовими особами підприємства і посадовими особами інших суб'єктів господарювання", - додав генпрокурор.

ГПУ 23 січня 2018 року повідомила про завершення досудового розслідування стосовно трьох керівників структурних підрозділів ФДМ, а також генеральних директорів ЧСЗ та ХСЗ, підозрюваних у підробленні за попередньою змовою документів укладеного в 2007 році договору купівлі-продажу акцій ЧСЗ і передачу справи до суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА