16:36 24.01.2018

ЄК пропонує нові правила захисту даних, що посилюють особисту безпеку громадян

2 хв читати
ЄК пропонує нові правила захисту даних, що посилюють особисту безпеку громадян

Європейська комісія (ЄК) опублікувала в середу свої пропозиції щодо нових правил захисту даних, які представила на прес-конференції в Брюсселі член ЄК з питань юстиції Віра Юрова.

"У сьогоднішньому світі те, як ми поводимося з нашими даними, значною мірою визначати наше економічне майбутнє і нашу особисту безпеку. Ми потребуємо сучасних правилах, щоб протистояти новим ризикам", - заявила єврокомісар.

Опубліковані пропозиції мають на меті сприяти застосуванню нових правил щодо захисту даних у всьому Євросоюзі, починаючи з 25 травня. Єврокомісія також запускає сайт, покликаний допомогти громадянам, підприємствам, особливо малим і середнім, різним організаціям освоїтися з новими правилами і отримати з цього користь.

У комюніке Єврокомісії при цьому зазначається, що, хоча новий регламент пропонує єдиний набір правил, безпосередньо застосовних у всіх державах-членах ЄС, ще належить виконати значну роботу із адаптації до них, зокрема, національних законодавств, а також у зв'язку зі створенням Європейського комітету щодо захисту даних.

У Брюсселі нагадують, що з часу затвердження загального регламенту щодо захисту даних у травні 2016 року Єврокомісія активно співпрацювала з зацікавленими сторонами (урядами, підприємствами, громадянським суспільством), щоб підготувати застосування нових правил.

У матеріалах Єврокомісії називаються головні елементи опублікованих у середу пропозицій.

Вводиться єдиний комплекс правил для всього Євросоюзу, що "гарантує юридичну безпеку для підприємств і такий самий рівень захисту даних для всіх громадян ЄС".

Ідентичні правила застосовуються "до всіх підприємств, що пропонують свої послуги у ЄС, навіть якщо ці підприємства розташовані поза територією ЄС".

Посилюються права громадян: "право на інформацію, право на доступ і право на забуття". Нове право на "переносимість даних" надасть можливість громадянам передавати свої дані від одного підприємства іншому.

Зміцнюється захист проти зломів баз даних. Підприємство, що стало жертвою злому, та наражає на ризик у зв'язку з цим людей, має інформувати орган, що відповідає за захист даних, протягом 72 годин.

Вводяться зобов'язувальні правила і стримувальні штрафи. Всі органи із захисту даних зможуть накладати штрафи до 20 млн євро, або, у разі підприємств, до 4% загального річного обігу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Власники євробондів України створили спецкомітет для переговорів щодо боргу

"Інтергал-Буд" бере на себе воєнні ризики і гарантує добудову

Україна відчуває стратегічну потребу вирощувати бавовну - Мінагрополітики

Українські сировари програють внутрішній ринок імпортній продукції і не можуть наростити експорт - аналітики

Приєднання України до ЄС спричинить реформування Єдиної сільгоспполітики - аграрний міністр Польщі

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

"Нафтогаз" за три місяці виплатив 18,2 млрд грн податків

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

Польська інспекція забракувала 7,13 тонни українського морозива

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА