20:26 24.01.2018

Кабмін закликав НКРЕКП переглянути рішення про впровадження RAB-регулювання

1 хв читати
Кабмін закликав НКРЕКП переглянути рішення про впровадження RAB-регулювання

Кабінет Міністрів України закликав Національну комісію з регулювання ринку електроенергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) переглянути рішення про впровадження нової методики стимулюючих тарифів для обленерго, йдеться в повідомленні на "Урядовому порталі".

"Ідею стимулюючого тарифоутворення – додаткових інвестицій для будівництва та модернізації інфраструктури електричних мереж і стимулювання ефективності витрат електророзподільних компаній – уряд України загалом підтримує. Але той варіант рішення, який був прийнятий НКРЕКП, уряд не підтримує, і ця позиція неодноразово озвучувалася публічно.... Тому уряд закликає НКРЕКП переглянути своє рішення і зробити RAB-тарифи в Україні виваженими", - зазначається на урядовому сайті.

Водночас Кабмін заперечує свою причетність до публікації рішення про впровадження RAB-регулювання, яке набуло чинності 11 січня 2018 року після публікації відповідної постанови про переведення "Укренерго" на RAB-регулювання від 27 липня 2017 року в газеті "Урядовий кур'єр" 10 січня 2018 року.

"Уряд не має жодного відношення ні до ухвалення цього рішення, ні до його публікації", - йдеться в повідомленні.

RAB-регулювання - це широко застосовувана в європейських країнах система довгострокового тарифоутворення, основною метою якої є залучення інвестицій у розвиток і модернізацію електромереж, тоді як на сьогодні тарифи для компаній електроенергетичного сектора розраховуються за принципом "витрати плюс".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА