12:22 26.01.2018

У Міносвіти розповіли, з чого складатиметься підвищення зарплат учителям

2 хв читати
У Міносвіти розповіли, з чого складатиметься підвищення зарплат учителям

Зарплата учителів із 1 січня 2018 року зросте в середньому на 25% за рахунок зростання зарплати для всіх бюджетників на 10,1%, додаткового збільшення посадового окладу учителів на 10% і підняття мінімального порогу надбавки за престижність на 5%, а максимального - до 30%, повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Як зазначено в повідомленні, всі документи, які регламентують відповідне збільшення, вже набули чинності.

Зокрема, зростання посадових окладів для всіх бюджетників на 10,1% регламентоване законом "Про державний бюджет України на 2018 рік" і пов'язане зі зростанням прожиткового мінімуму для працездатних осіб та розміру 1-го тарифного розряду Єдиної тарифної сітки.

Крім того, уряд ухвалив ще дві постанови для підвищення зарплат учителям.

Підвищення посадового окладу вчителів на 10% передбачено постановою КМУ "Про підвищення оплати праці педагогічних працівників" від 11 січня 2018 року. "Збільшення посадового окладу вчителя також тягне за собою пропорційне зростання більшості надбавок, на які розраховують вчителі, - за перевірку зошитів, класне керівництво тощо", - йдеться в повідомленні.

Також 11 січня було ухвалено постанову уряду про підвищення граничного розміру надбавки за престижність праці: мінімальний поріг надбавки з 1% піднято до 5%, а максимальний - з 20% до 30%. "При цьому для вчителів початкової школи, що навчають дітей згідно з реформою Нової української школи, а також вчителям української мови в школі з мовою навчання національних меншин мінімальна надбавка за престижність становитиме 20%", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 11 січня Кабінет Міністрів України підвищив посадові оклади вчителів на 1 розряд, що, за словами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, передбачає підвищення зарплат на 25%, або в середньому на 1,5 тис. грн.

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявила, що зарплати педагогічних працівників у 2017 році було підвищено на 50%, а з 2018 року - ще на 25%, в 2019 році їх планується підвищити ще на 25%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА