16:11 28.01.2018

Засновник IKEA Кампрад помер у Швеції

2 хв читати
Засновник IKEA Кампрад помер у Швеції

Засновник однієї з найбільших у світі роздрібних мереж IKEA Інгвар Кампрад помер на 92-му році життя у Швеції, повідомляє в неділю прес-служба компанії.

"Один із найбільших підприємців 20-го століття Інгвар Кампрад мирно помер 27 січня у своєму будинку в Смаленді, Швеція", – йдеться в заяві.

Зазначається, що засновник IKEA помер після хвороби в оточенні рідних.

"Ми сумуємо про втрату нашого засновника і шановного друга Інгвара. Його надбання є предметом для захоплення на багато років вперед, а його бачення на створення кращого повсякдення для багатьох людей буде керувати нами і надалі й надихати нас", – йдеться в заяві головного виконавчого директора "IKEA Group" Джеспера Бродіна.

І.Кампрад народився в 1926 році в містечку Ельмхульт на півдні Швеції у фермерській родині. У п'ятирічному віці І.Кампрад почав продавати сірники своїм сусідам. У 17 років він почав продавати рибу, ялинкові прикраси, насіння й олівці, розвозячи їх на своєму велосипеді.

Підприємець прославився своєю економністю: їздив на старому автомобілі марки Volvo, після відвідин ресторану забирав додому пакетики з сіллю і перцем, а також намагався не носити костюми та краватки і заявляв журналістам, що купує одяг на блошиних ринках. Керівники компанії IKEA також намагаються літати на літаках лоукостерів і не зупиняються в дорогих готелях, як це наказав І.Кампрад у середині 1970-х років.

Шведська IKEA – одна з найбільших у світі роздрібних мереж з торгівлі меблями і предметами домашнього ужитку. Компанію заснувала в 1943 році родина І.Кампрада.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА