11:24 29.01.2018

Влада США обмірковує план створення національної мережі 5G через пов'язані з Китаєм побоювання

2 хв читати
Влада США обмірковує план створення національної мережі 5G через пов'язані з Китаєм побоювання

 Влада США проводить переговори з приватними компаніями про створення безпечної національної мережі 5G на тлі побоювань, пов'язаних з Китаєм, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на джерела, ознайомлені із ситуацією.

Агентство зазначає, що переговори є попередніми, і ключові рішення фінансування та контролю над мережею ще не обговорено.

Розробкою і тестуванням 5G вже опікуються телекомунікаційні компанії, наприклад Verizon Communications. Більшість компаній має намір представити технологію до 2020 року, пише Bloomberg.

Вашингтон веде переговори з 5G з компаніями в Європі і Азії, але не в Китаї, розповіли джерела.

У неділю інформаційний сайт Axios із посиланням на секретні документи повідомив, що співробітники Ради національної безпеки (РНБ) США розглядають можливість "безпрецедентного взяття державою під контроль частини національної мобільної мережі для захисту від Китаю".

У документах, як стверджує сайт, ідеться про те, що США необхідно створити загальнонаціональну централізовану мережу 5G протягом трьох років, а найкращим варіантом є створення мережі урядом США і надання доступу до неї операторам, наприклад, AT&T, Verizon і T-Mobile. Джерело сайту зазначило, що це стара версія документа, в новій версії уряд не настільки категоричний у питанні самостійного створення мережі і володіння їй.

За даними The Wall Street Journal, яка також ознайомилася з документом, РНБ закликала адміністрацію президента США Дональда Трампа розглянути можливість забезпечення створення технології 5G або можливість участі в її створенні, щоб протистояти економічній і політичній загрозі, пов'язаній із зусиллями Китаю з розвитку 5G.

"Необхідно і можливо створити безпечну, високопродуктивну, найкращу в світі платформу мережі 5G до кінця першого терміну", - йдеться в документі.

У презентації СНБ, отриманої Axios йдеться, що США необхідно швидко створити технологію 5G, оскільки "Китай має домінуючу позицію у виробництві і використанні мережевої інфраструктури", а також тому що "Китай є основним зловмисником в інформаційній сфері".

5G - покоління мобільного зв'язку, що перебуває на стадії розробки, має забезпечити більшу доступність широкосмугового мобільного зв'язку і швидшу передачу даних.

Як зазначає Bloomberg, американські конгресмени висловлюють через щоразу більший вплив китайського виробника мережевого обладнання Huawei, чия частка на світовому ринку активно зростає.

За документами, безпечна мережа 5G має вирішальне значення для роботи з новими технологіями, як-от автомобілі з автопілотом і віртуальна реальність, пише агентство.

Джерела The Wall Street Journal звертають увагу на те, що Китай активно розвиває технологію 5G, а країна, яка першою почне застосовувати технологію, отримає значну конкурентну перевагу, оскільки 5G може лягти в основу глобальної інформаційної економіки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА