18:50 29.01.2018

Кіберполіція підтримує ідею легалізації криптовалюти

2 хв читати
Кіберполіція підтримує ідею легалізації криптовалюти

Департамент кіберполіції Національної поліції України підтримує ідею легалізації криптовалюти й повідомляє, що де-факто криптовалюта за всіма ознаками може належати до електронних грошей, зазначається в повідомленні відомства з посиланням на керівника департаменту кіберполіції Сергія Демедюка.

"Де-факто за всіма ознаками криптовалюта може належати до електронних коштів - одиниць вартості, які зберігаються на електронному пристрої та приймаються, як засіб платежу. Водночас контроль за її транзакціями забезпечується криптографічним захистом. Тому незважаючи на те, що за своєю сутністю існування та обіг криптовалюти базується на основах фінансової піраміди, кіберполіція підтримує ідею легалізації криптовалюти в Україні, а також процесу її майнінгу (щонайменше, це прирівняти її до електронних коштів)", - зазначається в повідомленні кіберполіції на її офіційній сторінці у Facebook.

У кіберполіції зазначають, що підтримується також ідея використання технології Blockchain у державному та приватному секторах.

"Сьогодні виникла необхідність якнайшвидше врегулювати на законодавчому рівні питання, пов'язані з використанням криптовалют, а також упровадження необхідного оподаткування операцій з купівлі чи продажу криптовалюти. Крім того, необхідно визначити відповідні правила функціонування українських криптовалютних бірж і пунктів обміну криптовалют", - наводяться в повідомленні слова С.Демедюка.

Він також вважає, що всі операції з криптовалютою в Україні мають бути з обов'язковою ідентифікацією власника криптовалютного гаманця.

"У разі неспроможності найближчим часом урегулювати статус криптовалюти в Україні держава має офіційно заборонити її обіг, щоб кожен знав про те, що, купуючи чи продаючи криптовалюту на території України, він ризикує втратити свої фінансові вкладення безповоротно, не маючи права на захист і відшкодування збитків", - зазначив С.Демедюк.

Він також наголосив, що з метою легалізації та врегулювання криптовалютних технологій в Україні кіберполіція готова до співпраці з усіма зацікавленими відомствами та організаціями.

Як повідомлялося, Національний банк України продовжує розпочатий наприкінці 2016 року дослідницький проект для можливого впровадження е-гривні - національної валюти на основі технології Blockchain.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА