16:26 30.01.2018

Україна відзвітує про виконання рекомендацій FATF у 2019 році

1 хв читати
Україна відзвітує про виконання рекомендацій FATF у 2019 році

Україна відзвітує про виконання рекомендацій FATF (Financial Action Tax Force, Міжнародної групи з протидії відмиванню грошей) щодо протидії відмиванню грошей та фінансуванню тероризму на першому пленарному засіданні організації в 2019 році, повідомляється у звіті Комітету експертів Ради Європи з оцінки заходів протидії відмиванню грошей та фінансуванню тероризму (Moneyval).

У документі експерти проаналізували виконання Україною 40 рекомендацій FATF і надали поради щодо ефективнішої їх імплементації.

Звіт, зокрема, містить зауваження до роботи Єдиного державного реєстру юридичних і фізичних осіб (ЄДР) щодо верифікації наявної в ньому інформації про бенефіціарних власників.

Як зазначили експерти, хоча ЄДР фіксує всю базову інформацію і робить її доступною для громадськості онлайн, реєстратор не гарантує точності й актуальності наданої йому інформації.

"Закон передбачає кримінальну відповідальність за подання неправдивої або такої, що вводить в оману, інформації до ЄДР, проте існує лише 1% переслідуваних судовим порядком справ, що стосуються таких порушень", - констатується у звіті.

Водночас експерти вказують на те, що проблема можливих неточностей не розглядається як суттєва, оскільки переважна більшість приватного сектора покладаються на реєстр для перевірки бенефіціарного власника клієнтів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА