17:09 30.01.2018

Держлісагентство посилює контроль над продажем деревини

2 хв читати
Держлісагентство посилює контроль над продажем деревини

Державне агентство лісових ресурсів запроваджує електронний облік деревини і забороняє її реалізацію поза аукціонами.

Згідно з прес-релізом Держлісагентства у вівторок, відповідний наказ підписав заступник голови відомства Володимир Бондар.

Держлісагентство зобов'язало керівників державних підприємств, що належать до сфери його управління, посилити контроль над заготівлею та реалізацією деревини. Зокрема, забезпечити ведення електронного обліку деревини на лісогосподарських підприємствах із внесенням інформації про всю заготовлену та реалізовану деревину до системи електронного обліку та забезпечити реєстрацію укладених договорів у системі.

Відомство також зобов'язало посилити контроль за виконанням договорів купівлі-продажу деревини, укладених за результатами аукціонних торгів, та розподілом деревини на технологічну і паливну.

Наказом також припиняється реалізація підвідомчими лісогосподарськими підприємства деревини за прямими договорами підрядникам, які виконують роботи із заготівлі деревини та не беруть участі в аукціонних торгах.

Крім того, заборонено реалізовувати споживачам дубову деревину для технологічних потреб виробничо-технічного призначення.

За підсумками фінансово-господарської діяльності в 2017 році підприємства Держлісагентства отримали 471,9 млн грн чистого прибутку. Чистий дохід від реалізації продукції в 2017 році зріс на 11% - до 13,69 млрд грн.

За 2017 рік підприємства відомства від усіх видів рубок заготовили 15,9 млн куб. м деревини, що на 2,5% менше, ніж у 2016 році. У 2017 році підприємства посадили ліси на площі 34,7 тис. га, що на 10% перевищує план.

За оцінками Держлісагентства, обсяг незаконних рубок сягає 26 тис. куб. м, сума завданих збитків становить 157,5 млн грн, з яких відшкодовано - 5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА