13:01 31.01.2018

Гройсман доручив Мінфіну опрацювати питання відшкодування пільг і субсидій для ОСББ та ЖБК за 2017 рік

2 хв читати
Гройсман доручив Мінфіну опрацювати питання відшкодування пільг і субсидій для ОСББ та ЖБК за 2017 рік

 Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив міністрові фінансів Олександру Данилюку опрацювати питання відшкодування пільг і субсидій за 2017 рік для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельних кооперативів (ЖБК) без відкриття рахунків зі спеціальним режимом використання в Державній казначейській службі.

"Монетизація - це певна революція, і ми це робимо вперше... Є дійсно реальні проблеми, але є і штучні. З ОСББ питання вирішено, вчора було роз'яснення Мінфіну, і не треба вносити жодних змін. ОСББ не є юридичною особою. Ми здійснюватимемо розрахунки на їхні рахунки", - пояснив під час обговорення міністр фінансів Олександр Данилюк.

"Гроші вже пішли вчора", - додав він.

Як повідомлялося, віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко за підсумками наради 26 січня доручив Мінфіну спільно з Мінрегіонрозвитку та Мінсоцполітики опрацювати питання відшкодування пільг і субсидій за 2017 рік.

Як повідомлялося, наприкінці минулого тижня Управління праці та соціального захисту населення почали розсилати ОСББ і ЖБК листа з вимогою негайно відкрити в Казначействі рахунки зі спеціальним режимом використання окремо щодо кожного виду надаваних послуг (теплопостачання, ГВП, утримання будинку і прибудинкової території).

За рішенням Мінфіну, на ці рахунки планувалося відшкодовувати субсидії та пільги з можливістю використання коштів виключно для оплати енергоносіїв та води. За практичної реалізації такого сценарію ОСББ і ЖБК із великим відсотком пільговиків і субсидіантів не змогли б виплачувати заробітну плату своїм штатним працівникам, закуповувати необхідні матеріали та здійснювати ремонти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних - 21,7 млн тонн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА