10:01 02.02.2018

НБУ відзначає ризик перевищення дефіциту держбюджету-2018 необхідних МВФ 2,5% ВВП

1 хв читати
НБУ відзначає ризик перевищення дефіциту держбюджету-2018 необхідних МВФ 2,5% ВВП

Національний банк України (НБУ) відзначає ризик збільшення дефіциту державного бюджету за підсумками 2018 року окрім встановленого Міжнародним валютним фондом (МВФ) цільового показника у 2,5% ВВП, повідомляється в оприлюдненому на веб-сайті центробанку "інфляційні звіти" за січень.

"З огляду на методологічні розбіжності щодо обліку в доходах держбюджету коштів від спеціальної конфіскації, дефіцит може перевищувати цільовий показник МВФ", - зазначено в документі.

Крім того, за оцінками НБУ, існують ризики неповного виконання доходів бюджету, перегляду витрат у бік збільшення і недоотримання ресурсів від боргових джерел фінансування.

"Загалом, фіскальна політика в 2018 році матиме проінфляційний характер, хоча і додасть певного фіскального стимулу економічному зростанню через активізацію споживчого попиту і продовження фінансування витрат розвитку", - зазначає Нацбанк.

Як повідомлялося, в листопаді 2017 року в Києві з офіційним візитом перебувала група експертів МВФ, які прибули для вивчення тоді ще проекту закону "Про Державний бюджет України на 2018 рік".

За підсумками візиту МВФ зробив заяву про продовження переговорів з владою України щодо проекту закону, щоб забезпечити відповідність дефіциту держбюджету цільовим показником у 2,5% ВВП, який узгоджено в рамках підтримуваної МВФ програми економічних реформ України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА