19:15 06.02.2018

Міжнародні резерви України в січні знизилися на 2%

2 хв читати
Міжнародні резерви України в січні знизилися на 2%

Міжнародні резерви України на початок лютого становили $18,443 млрд, що на 2% менше, ніж місяцем раніше, відповідні попередні дані оприлюднив Національний банк України (НБУ) на офіційному веб-сайті у вівторок.

Нацбанк уточнює, що скорочення резервів зумовлене платежами уряду на обслуговування і погашення державного та гарантованого державою боргу в інвалюті на суму $565,6 млн, зокрема $468,5 млн на обслуговування й погашення валютних ОВДП.

НБУ в січні також проводив валютні інтервенції для згладжування надмірних курсових коливань курсу гривні, спричинених тимчасовими факторами. За підсумками таких інтервенцій Нацбанк продав на міжбанківському валютному ринку на $266,8 млн, з яких $169 млн - під час інтервенцій у формі запиту кращого курсу.

Водночас формування надлишкової пропозиції валюти на міжбанківському ринку наприкінці січня дало змогу центробанку дещо поповнити міжнародні резерви.

Загалом за січень НБУ купив на міжбанківському валютному ринку $250,9 млн, зокрема $177 млн за допомогою інтервенцій у формі запиту кращого курсу. Чистий продаж іноземної валюти становив $15,9 млн.

Крім цього, на обсяг резервів вплинула переоцінка фінансових інструментів (зміна ринкової вартості, курсу валют) на суму $205,9 млн та інші операції на суму $9,9 млн.

Станом на 1 лютого 2018 року обсяг міжнародних резервів покриває 3,5 місяця майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов'язань України та поточних операцій уряду й Національного банку, зазначено в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА