20:04 06.02.2018

Європейські ринки акцій впали у вівторок рекордними темпами за півтора року

2 хв читати
Європейські ринки акцій впали у вівторок рекордними темпами за півтора року

Фондові індекси Західної Європи різко знизилися у вівторок слідом за обвалом на Уолл-стріт і в Азії. Зведений індекс найбільших європейських підприємств Stoxx Europe 600 за підсумками торгів опустився на 2,4%, що стало максимальним падінням з червня 2016 року. Значення індикатора стало мінімальним з серпня.

Британський FTSE 100 знизився на 2,6%, до мінімуму за 10 місяців. Французький CAC 40 і німецький DAX втратили по 2,3%, італійський FTSE FTSE MIB і іспанська IBEX 35 - також більше 2%.

У вівторок впали всі 19 галузевих підіндексів Stoxx 600, причому зростання продемонстрували усього 27 компаній з 600.

"Причини і драйвери розпродажі будуть обговорюватися не один день, але, схоже, склалися ідеальні умови для падіння. У числі факторів - затяжне ралі 2017 року, яке продовжилося в січні, низька волатильність, низькі процентні ставки, зайві оптимізм і самовдоволення інвесторів, надмірна закредитованість", - зазначив глава аналітичного департаменту Accendo Markets Майк ван Дулькен.

На тлі обвалу світового ринку акцій і сплеску волатильності аналітики Citi рекомендують інвесторам "йти" до кольорових металів, а не до облігацій та інших активів з фіксованим доходом. Як зазначається в їх огляді, активне зростання світової економіки і очікуване посилення інфляційного тиску є відмінним обґрунтуванням для подальшого підвищення цін на метали.

Тим часом інвестиційний директор UBS підрозділу з управління статками в UBS AG Марк Хефеле зазначив, що європейські акції можуть стати "надійною гаванню" під час волатильності завдяки тому, що котирування паперів компаній Старого Світу не так переоцінені, як папери фірм США, завдяки їх сильній залежності від зростаючої світової економіки.

Курс цінних паперів BP Plc опустився на 1,5%. Нафтовий гігант зафіксував квартальний збиток вперше з середини 2016 року, причинами стали податкові зміни в США і одноразові списання у зв'язку з аварією 2010 року на платформі в Мексиканській затоці.

Акції BNP Paribas подешевшали на 3,3% на торгах у Парижі, так як чистий прибуток найбільшого французького банку в IV кварталі був менше очікувань ринку.

Слабка квартальна звітність привела до падіння вартості паперів німецької Munich Re, однієї з провідних перестрахувальних компаній світу, на 4,4%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА