08:57 07.02.2018

Слід законом визначити СЕТАМ монополістом в організації торгів заарештованим майном або розвивати конкуренцію

2 хв читати
Слід законом визначити СЕТАМ монополістом в організації торгів заарештованим майном або розвивати конкуренцію

Урядове розпорядження, яке закріплює за держпідприємством "СЕТАМ" монопольне право організовувати електронні торги заарештованим майном, не дозволяє зняти всі юридичні колізії навколо цього питання, оскільки лише закон встановлює межі монополій, повідомив голова Антимонопольного комітету України (АМКУ) Юрій Терентьєв.

"Треба або на рівні закону визначити, що СЕТАМ є єдиним агентом із реалізації заарештованого майна, або ж створити передумови для конкуренції. Наразі технічно на засіданні Кабміну було затверджено розпорядження з доопрацюванням. Питання, яким чином його доопрацювати, вирішується на рівні Міністерства юстиції, Міністерства економічного розвитку і торгівлі та АМКУ", - сказав голова АМКУ, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" на прес-конференції в Києві у вівторок.

Він наголосив, що згідно з Конституцією України види і межі монополій визначає закон. Водночас у законі про виконавче провадження не передбачено, що ДП "СЕТАМ" як єдина юрособа продає таке майно.

"На думку АМКУ, це (прийняття урядового розпорядження - ІФ) не вирішить повністю юридичних проблем", - зазначив Ю.Терентьєв.

Як повідомлялося, АМКУ в 2016 році провів дослідження ринку реалізації заарештованого майна і зобов'язав Мін’юст внести зміни до нормативно-правових актів, якими буде передбачено можливість здійснення діяльності на ринку реалізації заарештованого майна шляхом проведення електронних торгів не лише держпідприємства "СЕТАМ", а й інших суб'єктів господарювання. Зокрема, АМКУ адресував Кабінету Міністрів пропозицію щодо перегляду розпорядження уряду №212 від 11 березня 2015 для забезпечення конкурентних умов на ринку реалізації заарештованого майна.

Водночас уряд на засіданні 31 січня прийняв розпорядження, яке закріплює за "СЕТАМ" монопольні функції організатора електронних торгів заарештованим майном. Документ не оприлюднено на сайті Кабміну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА