13:58 07.02.2018

Торгпред України очікує перші пробні продукти ЕКА наприкінці 2018 року

2 хв читати
Торгпред України очікує перші пробні продукти ЕКА наприкінці 2018 року

Експортно-кредитне агентство (ЕКА) може випустити перші пробні продукти наприкінці року, вважає заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговий представник України Наталія Микольська.

 

"Ми дуже сподіваємося, що до кінця року ЕКА може вийти з першими пробними продуктами. Хочу звернути увагу: будь-яка нова компанія потребує певного періоду роботи в пілотному режимі. Особливо якщо вона надає послуги, раніше не представлені на ринку", - сказала вона журналістам після засідання уряду в середу, на якому було затверджено рішення про створення ЕКА.

Н.Микольська нагадала, що передбачені в бюджеті на 2018 рік 200 млн грн не забезпечать повноцінну роботу інституції. Тому МЕРТ розраховує на збільшення бюджетного фінансування і залучення коштів із міжнародних джерел.

"Водночас бачимо наявність розуміння з боку народних депутатів, уряду, що за умови виконання необхідних для створення юридичної особи ЕКА кроків можемо говорити про збільшення, зокрема, бюджетного фінансування. Можливо, цього року або наступного - до тих сум, які забезпечили б необхідні інструменти для підтримки українських експортерів", - сказала торгпред, нагадавши, що первинна заявка на фінансування ЕКА була на рівні 364 млн грн.

За її словами, для залучення фінансування з-за кордону необхідно буде внести зміни до законодавства щодо корпоративного управління.

Як пояснила Н.Микольська, залучення коштів від фінансових організацій можливе через кредити, входження у статутний капітал або спільні програми, коли ЕКА буде агентом певної міжнародної організації з надання тих чи інших послуг. Ще один вид - співпраця агентства з організацією за кордоном.

"У нас створено робочу групу з авторами законопроекту з депутатського корпусу, експертами. Працюємо над тим, щоб створити спільний законопроект (із необхідними змінами до чинного законодавства про ЕКА - ІФ) ... Він не буде останнім. У процесі роботи ЕКА може виникнути необхідність подальших змін", - додала Н.Микольська.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА