11:44 08.02.2018

Мінфін рапортує про погашення половини боргу перед ОСББ і ЖБК за субсидіями за 2017 рік, київські ОСББ із котельнями все ще чекають

1 хв читати
Мінфін рапортує про погашення половини боргу перед ОСББ і ЖБК за субсидіями за 2017 рік, київські ОСББ із котельнями все ще чекають

Державне казначейство станом на 7 лютого перерахувало на рахунки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) і житлово-будівельних кооперативів (ЖБК) 50% боргу за пільгами за 2017 рік на суму 325,6 млн грн, повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

"Решта ОСББ/ЖБК для отримання коштів мають активізувати свою роботу з територіальними управліннями соціального захисту населення (УПСЗН)", - йдеться в повідомленні.

Водночас, за інформацією столичних УПСЗН, борги перед ОСББ, що мають власні котельні, усе ще не погашені (попри те, що всі необхідні документи оформлені).

Як повідомлялося, наприкінці січня УПСЗН почали розсилати ОСББ і ЖБК листа з вимогою негайно відкрити в Казначействі рахунки зі спеціальним режимом використання окремо щодо кожного виду надаваних послуг (теплопостачання, ГВС, утримання будинку і прибудинкової території).

За рішенням Мінфіну, на ці рахунки планувалося відшкодовувати субсидії та пільги з можливістю використання коштів виключно для оплати енергоносіїв та води. За практичної реалізації такого сценарію ОСББ і ЖБК із великим відсотком пільговиків і субсидіантів не змогли б виплачувати заробітну плату своїм штатним працівникам, закуповувати необхідні матеріали та здійснювати ремонти.

Пізніше міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що цю проблему вже розв'язано. "ОСББ не є підприємствами. Ми здійснюватимемо розрахунки на їхні рахунки", - зазначив він і додав, що "гроші пішли вже вчора".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА