16:46 08.02.2018

НБУ призупиняє розміщення 3-місячних депозитних сертифікатів

2 хв читати
НБУ призупиняє розміщення 3-місячних депозитних сертифікатів

Національний банк України (НБУ) з 12 лютого призупиняє розміщення 3-місячних депозитних сертифікатів, повідомив НБУ на веб-сайті.

"З 12 лютого 2018 року НБУ призупиняє розміщення депозитних сертифікатів із терміном погашення три місяці з урахуванням повернення Міністерства фінансів на внутрішній ринок короткострокового державного боргу", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується в повідомленні, наразі на грошово-кредитному ринку існують і інші індикатори вартості 3-місячних гривневих ресурсів, і формування кривої дохідності на відповідному відрізку може відбуватися і без розміщення 3-місячних депозитних сертифікатів НБУ.

"По-перше, Міністерство фінансів регулярно розміщує 3-місячні ОВДП. По-друге, наразі в обігу вже перебуває велика кількість ОВДП з короткими термінами погашення (обсяг таких цінних паперів із терміном погашення до трьох місяців становить 14,4 млрд грн). Відповідно, в учасників ринку достатньо інструментів для торгівлі, і вони регулярно укладають угоди з ОВДП терміном погашення до трьох місяців на вторинному ринку", - наголошується в повідомленні.

Водночас НБУ не виключає можливості повернення до розміщення 3-місячних депозитних сертифікатів у разі, якщо ситуація зміниться, і це буде необхідним для підвищення ефективності трансмісійного механізму монетарної політики регулятора, йдеться в повідомленні.

Як відомо, НБУ відновив розміщення 3-місячних депозитних сертифікатів у вересні 2017 року, оскільки в той час Міністерство фінансів не здійснювало розміщення 3-місячних ОВДП. Це ускладнювало процес ціноутворення для інших інструментів, зокрема валютних форвардів. Відновлення розміщення 3-місячних депозитних сертифікатів сприяло формуванню кривої дохідності та підвищенню ефективності трансмісійного механізму монетарної політики НБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА