17:28 09.02.2018

Литовська делегація прибуде до України 19-20 лютого для обговорення законопроекту про НБФБ

2 хв читати
Литовська делегація прибуде до України 19-20 лютого для обговорення законопроекту про НБФБ

Литовська делегація прибуде до України 19-20 лютого для обговорення законопроекту про Національне бюро фінансової безпеки (НБФБ), повідомила глава парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

"До нас надійшов лист від представників усіх пов'язаних із боротьбою з економічними злочинами органів Литовської республіки про те, що вони прибудуть із візитом до України. До цього візиту будуть також залучені експерти Європейської комісії, які спеціалізуються на контролі роботи органів із боротьби з корупцією та економічними злочинами в інших країнах ЄС", - сказала глава комітету, відповідаючи на запитання про результати зустрічей із литовськими колегами.

Наприкінці січня українська делегація на чолі з Н.Южаніною відвідала Литву, де зустрілася з представниками литовських органів із боротьби з економічними злочинами і обговорила законопроект про НБФБ.

"Наш візит тривав три дні. Ми зустрілися з представниками всіх органів Литви із боротьби з економічними злочинами. Відвідали сейм, спілкувалися з депутатами, зокрема, з профільним комітетом, навіть із авторами законодавства (про боротьбу з економічними злочинами - ІФ), що зараз успішно працює в Литві. Їхній досвід для нас важливий, нам рекомендували співпрацювати з литовськими колегами", - зазначила вона.

Найближчим часом Н.Южаніна також планує відвідати Румунію, щоб представити там і обговорити зазначений законопроект.

"Будемо кілька днів у Румунії, щоб почути про їхній досвід, проаналізувати, чи все ми врахували в законопроекті... До речі, зараз ми його не можемо представити широкому колу лише тому, що навіть після поїздки до Литви його підкоригували. Наприклад, щодо розслідувань колеги порекомендували нам деякі підходи ", - додала депутат.

У грудні 2017 року Н.Южаніна презентувала концепцію НБФБ, що передбачає введення в підслідність майбутнього правоохоронного органу привласнення, розтрату і заволодіння державними коштами (ст. 191-1 Кримінального кодексу) і шахрайство з податком на додану вартість (ПДВ) (ст. 222- 2). Також до сфери повноважень бюро запропоновано зарахувати розслідування фіктивного підприємництва, нецільового використання держкоштів, ухилення від сплати податків.

При цьому прем'єр-міністр Володимир Гройсман наполягає на необхідності створення Служби фінансових розслідувань (СФР), що передбачає затверджений урядом законопроект. Згідно з ним, СФР має розпочати роботу в березні 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА