19:50 12.02.2018

Дорожнеча алкоголю в Фінляндії допомогла стати порту Гельсінкі найбільшим в Європі

2 хв читати
Дорожнеча алкоголю в Фінляндії допомогла стати порту Гельсінкі найбільшим в Європі

Порт Гельсінкі в 2017 році за пасажиропотоком став найбільшим в Європі і, можливо, в світі, повідомляє фінська державна телерадіокомпанія Yle. Він обслужив 12,3 млн осіб, що на 2,4% перевищує показник 2016 року.

У тому числі число пасажирів рейсових судів збільшилося на 1,8% - до 11,8 млн осіб, за даними компанії-оператора Helsingin Satama Oy. Найбільша кількість пасажирів прийшлася на маршрут між Таллінном і Гельсінкі - 9 млн осіб (зростання на 3,2%), далі з великим відривом слідує Стокгольм - 2,3 млн осіб (зниження на 0,1%).

У минулому році в порт столиці Фінляндії заходило 266 круїзних суден, які привезли 478 тис. пасажирів (збільшення на 16,8%). Це був рекордний показник, відзначає видання The Maritime Executive.

Також порт Гельсінкі в 2017 році зайняв перше місце з вантажних перевезень в Фінляндії, причому вони досягли рекордного показника. Загальний обсяг вантажоперевезень збільшився на 14,2% і досяг 14,3 млн тонн, в тому числі міжнародних - виріс на 14,3%, до 14 млн тонн.

"В останні роки судноплавні компанії пустили за маршрутом Гельсінкі-Таллінн більші і більш швидкохідні суда, що дозволило збільшити пасажирооборот у високий сезон", - заявив директор пасажирських портів Гельсінкі Карі Норовііта.

При цьому британські ЗМІ відзначають, що основним фактором для сильного зростання числа пасажирів є те, що фіни їдуть до сусідньої країни за більш дешевими спиртними напоями. Для порівняння: упаковка пива в Естонії коштує 14 євро в порівнянні з 49,6 євро в Фінляндії. В цілому алкоголь в Фінляндії на 72% дорожче, ніж в середньому в країнах Європейського союзу, зазначає KM Media.

Раніше лідируючу позицію серед пасажирських портів світу займав британський Дувр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА