20:07 12.02.2018

Трамп представив план щодо відмови від фінансування МКС

2 хв читати
Трамп представив план щодо відмови від фінансування МКС

Білий дім представив пропозиції щодо фінансування NASA. МКС пропонують віддати приватним інвесторам і зосередитися на пілотованих польотах на Місяць.

У проекті бюджету на 2019 фінансовий рік адміністрація президента США Дональда Трампа запропонувала припинити державне фінансування Міжнародної космічної станції (МКС) до 2025 року. Про це йдеться в документі, опублікованому на сайті Білого дому.

Таким чином, Сполучені Штати мають намір заощадити, замінивши державну програму на приватні проекти, наголошується в проекті бюджету. "Після цього NASA буде розраховувати на комерційних партнерів для досліджень на низькій-навколоземній орбіті і випробування технологій", - наголошується в документі.

При цьому Білий дім пропонує виділити $ 150 млн на створення програми, яка підтримає комерційних партнерів і заохотить розвиток можливостей МКС, у використанні яких зацікавлені приватний сектор і NASA.

Окрім того, проект бюджету пропонує перейти від державного фінансування системи телекомунікаційних супутників і пов'язаних з ними наземних станцій, що належить NASA. "Замість цього пропонується спиратися на можливості комерційних телекомунікаційних апаратів", - наголошується в документі. Також Білий дім пропонує переглянути і поліпшити систему управління супутниками NASA для того, щоб залучити приватних інвесторів.

Усього Білий дім запросив $ 19,6 млрд на фінансування NASA в наступному фінансовому році, що на 2,6% більше ніж в 2018 році ($ 500 млн). Більшу частину цих коштів - $ 10 млрд - адміністрація Трампа має намір виділити на пілотовані польоти в космос і просування "кампанії, яка встановить перевагу США в тому числі на Місяці". Зокрема $ 3,7 млрд Вашингтон планує виділити на розробку нової ракети-носія NASA Space Launch System і космічного корабля Orion. Тестовий політ ракети запланований на 2020 рік, пілотована місія на орбіту Місяця - до 2023 року.

Ще $ 2,2 млрд Білий дім розраховує витратити на роботизовані дослідження Сонячної системи, в тому числі на запуск нового марсохода в 2020 році і створення "планетарної системи захисту Землі від потенційно небезпечних астероїдів".
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА