14:44 13.02.2018

"Укрпошта" вдвічі скоротила кількість поштових скриньок у Києві

2 хв читати
"Укрпошта" вдвічі скоротила кількість поштових скриньок у Києві

ПАТ "Укрпошта" скоротило кількість поштових скриньок у Києві з 709 до 342 через зниження обсягу поштової кореспонденції, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі ПАТ.

"На сьогодні кількість скриньок у Києві приведена до рамках відповідних нормативів і змінилася з 709 до 342 залежно від реального завантаження поштових скриньок. При цьому скоротилися транспортні витрати - зменшення автопробігу (скорочення на 12 тис. км/місяць) і зниження витрат на технічне обслуговування поштових скриньок", - констатується у відповіді на запит агентства.

В "Укрпошті" наголосили, що кількість листів поступово скорочується, а кількість поштових скриньок у країні регулюється відповідно до наказу Міністерства інфраструктури №959 від 28 листопада 2013 року та Нормативами розвитку й розміщення об'єктів поштового зв'язку та поштових скриньок національного оператора поштового зв'язку.

У прес-службі ПАТ уточнили, що доцільність скорочення кількості поштових скриньок у регіонах, де їх було встановлено більше, ніж вимагали нормативи, наразі розраховують фахівці.

Щодо планів про зміну кількості поштових скриньок у регіонах в "Укрпошті" заявили, що в містах кількість скриньок залишиться без змін і становитиме 8,138 од. При цьому, оскільки кількість поштових скриньок у сільській місцевості перевищує відповідні нормативи, а рівень їх завантаження постійно знижується, то в селах їх скоротять з 12,303 тис. до 11,555 тис. од.

"Укрпошта" входить до сфери управління Міністерства інфраструктури. Надає близько 50 видів послуг у 10,6 тис. відділеннях у всій Україні, ще близько 1,2 тис. розташовані на не контрольованій Україною території.

Штат підприємства налічує 76 тис. працівників, з яких 33 тис. - листоноші, 13 тис. - оператори поштового зв'язку.

"Укрпошта" в січні-вересні 2017 року одержала 415,5 млн грн чистого збитку за міжнародними стандартами фінансової звітності, тоді як за аналогічний період 2016 рік чистий прибуток становив 6,954 млн грн. Її чистий дохід зріс на 15,6% - до 3,697 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА