17:26 14.02.2018

Мінфін: Казначейські рахунки ОСББ для отримання пільг і субсидій будуть закриті

2 хв читати
Мінфін: Казначейські рахунки ОСББ для отримання пільг і субсидій будуть закриті

 Міністерство фінансів спільно з робочою групою з представників об'єднань власників багатоквартирних будинків (ОСББ) ухвалило рішення закрити казначейські рахунки, відкриті ОСББ у 2018 році для отримання пільг і субсидій.

Згідно з повідомленням на сайті міністерства, борги за 2017 рік Мінфін виплатить на поточні рахунки ОСББ у банках. При цьому неузгодженою залишається позиція сторін щодо обсягу монетизації, а також кількості послуг, які їй підлягають.

Згідно з повідомленням, представники ОСББ наполягають на монетизації пільг і субсидій, які нараховуються на всі внески, що сплачуються громадянами в ОСББ. Водночас міністерство пропонує монетизувати субсидії без пільг і лише на витрати з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, управління багатоквартирним будинком, вивезення побутового сміття та рідких нечистот.

Про це йшлося на зустрічі міністра фінансів Олександра Данилюка, заступника міністра Сергія Марченка і радника міністра Яни Бугрімової з представниками ОСББ і ЖБК різних регіонів України 13 лютого. Під час зустрічі створено робочу групу, до якої увійшли представники Громадянської мережі "ОПОРА", Ради голів ОСББ, громадської спілки "Об'єднання ЖБК, ОСББ "Вікторія" та громадського об'єднання "Асоціація розвитку ОСББ і ЖБК "Сучасний дім".

"Також сторони домовились, що монетизація пільг і субсидій має бути запроваджена з січня 2018 року, з фактичною виплатою коштів громадянам із 1 квітня 2018 року у разі схвалення відповідного проекту постанови на засіданні уряду", - йдеться в повідомленні Мінфіну.

Як повідомлялося, наприкінці минулого тижня Управління праці та соціального захисту населення почали розсилати ОСББ і ЖБК листа з вимогою негайно відкрити в Казначействі рахунки зі спеціальним режимом використання окремо щодо кожного виду надаваних послуг (теплопостачання, ГВП, утримання будинку і прибудинкової території).

За рішенням Мінфіну, на ці рахунки планувалося відшкодовувати субсидії та пільги з можливістю використання коштів виключно для оплати енергоносіїв та води. За практичної реалізації такого сценарію ОСББ і ЖБК із великим відсотком пільговиків і субсидіантів не змогли б виплачувати заробітну плату своїм штатним працівникам, закуповувати необхідні матеріали та здійснювати ремонти.

Пізніше міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що цю проблему вже розв'язано. "ОСББ не є підприємствами. Ми здійснюватимемо розрахунки на їхні рахунки", - зазначив він і додав, що "гроші пішли вже вчора".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА