08:05 16.02.2018

Відібрано перелік із 9 претендентів у незалежні члени НР майбутнього оператора ГТС України

2 хв читати
Відібрано перелік із 9 претендентів у незалежні члени НР майбутнього оператора ГТС України

Конкурсна комісія відібрала дев'ятьох кандидатів на посади незалежних членів до наглядової ради ПАТ "Магістральні газопроводи України", повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в уряді.

За словами співрозмовника агентства, до складу списку кандидатів увійшли: Вальтер Больц (Walter Boltz), який тривалий час очолював австрійський регуляторний орган E-Control; Марго Лоудон (Loudon Margot Ann), яка працювала в British Gas та асоціації Eurogas; Гендрік Поллекс (Hendrik Pollex), який працював у BEB Erdoel Erdgas та Gasunie Deutschland; Нікола Біттілана (Nicola Battilana), який працював у Snam Rete Gas та TAG GmbH; Джеско Кістовський (Jesko von Kistowski), який працював Power&Gas Solutions GmbH; Фабріс Нолан (Fabrice Noilhan), який працював у EDF і міністерстві енергетики Франції; Ян Чадам (Chadam Jan), екс-голова правління польського оператора ГТС Gaz-System; Карина Лучинкіна (Luchinkina Karina), що має великий досвід роботи в PwC, і Матьє Андреас (Andreas Matje), який працював в OMV.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 9 листопада 2016 року вирішив створити ПАТ "Магістральні газопроводи України" у рамках поділу НАК "Нафтогаз України" за напрямами діяльності. У середині червня 2017 року Кабмін затвердив перелік і план передачі матеріальних активів газотранспортної системи від ПАТ "Укртрансгаз" до ПАТ "МГУ".

За рішенням уряду, майно, використовуване нині "Укртрансгазом" для транспортування газу, має бути передане "МГУ" протягом 30 днів із моменту набуття чинності остаточним рішенням Стокгольмського арбітражу в спорі між "Нафтогазом України" і російським "Газпромом" за контрактами на період 2009-2019 рр.

Раніше заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Ігор Прокопів повідомив, що наглядова рада "МГУ" складатиметься з семи членів, із них четверо будуть незалежними, троє - представниками від держави.

У міністерстві уточнили, що необхідними компетенціями для незалежних членів НР "МГУ" є: регуляторна політика конкурентного ринку енергії, операційна ефективності, стратегія та розвиток бізнесу, фінанси та аудит, міжнародні відносини, управління ризиками, а також комплаєнс і корпоративне управління.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА