10:26 16.02.2018

"Укрзалізниця" не виключає випуску євробондів у 2018 році

2 хв читати
"Укрзалізниця" не виключає випуску євробондів у 2018 році

ПАТ "Укрзалізниця" вивчає можливість випуску єврооблігацій у 2018 році, повідомив журналістам голова ПАТ Євген Кравцов.

"Випуск єврооблігацій ми не закладали у фінансовий план, оскільки там дещо інші суми і є сенс виходити від півмільярда доларів і вище. У нас є плани щодо випуску єврооблігацій. Це залежить від ситуації на ринку, від того, яким буде вікно ліквідності, до речі, воно було хорошим восени минулого року, проте ми не виходили, оскільки не було потреби на той момент, крім того, потребував доопрацювання наш звіт аудиторів", - сказав він під час інспекційної поїздки на Бескидський тунель у четвер.

За його словами, цілі, для яких планується розміщувати облігації та залучати інвестиції, - проекти капітального будівництва.

"Нам може знадобитися програма капітального оновлення парку, дивлячись, який ресурс привабливіший. Друге - питання, пов'язане з рефінансуванням як внутрішньої заборгованості, так і самих єврооблігацій. У нас розпочинається період перекредитовуватися і випускати облігації, оскільки гроші мають бути в обігу", - заявив Є.Кравцов.

За його словами, раніше також розглядалося питання дострокового викупу єврооблігацій, але з огляду на те, що вони торгуються вище за номінал, перед фахівцями ПАТ постало питання, як обґрунтувати викуп облігацій не по 100%, а, наприклад, по 105%, оскільки "Укрзалізниця" не приватна компанія.

Як повідомлялося, "Укрзалізниця" в травні 2013 року розмістила дебютний випуск єврооблігацій на $500 млн із терміном обігу п'ять років через спеціально створену компанію Shortline PLC.

Єврооблігації "Укрзалізниці", разом із цінними паперами Ощадбанку та Укрексімбанку, були включені в периметр реструктуризації зовнішнього суверенного та гарантованого державою боргу, ініційованої Мінфіном України після затвердження МВФ нової чотирирічної програми розширеного фінансування EFF для України на $17,5 млрд.

У березні 2016 року "Укрзалізниця" реструктуризувала єврооблігації, пролонгувавши термін погашення до 15 вересня 2021 року і підвищивши процентну ставку з 9,5% до 9,875% річних. Також було змінено графік погашення основної суми позики: 60% має бути сплачено в 2019 році, 20% - у 2020 році і 20% - у 2021 році.

Наприкінці листопада 2017 року "Укрзалізниця" звернулася до тримачів цінних паперів із проханням схвалити відмову від крос-дефолту за євробондами з огляду на реструктуризацією певної внутрішньої заборгованості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА