15:02 16.02.2018

Данилюк обговорив із представниками технічної місії МВФ реформу ДФС

3 хв читати
Данилюк обговорив із представниками технічної місії МВФ реформу ДФС

 Міністр фінансів Олександр Данилюк і представники технічної місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) обговорили реформу Державної фіскальної служби (ДФС), повідомило Міністерство фінансів у соцмережі Twitter.

"Представники місії погодилися, що операційні зміни всередині структури важливі, але зосередитися слід на інституційних змінах із реорганізацією роботи служби і залученням нових осіб", - наголошується в релізі міністерства.

Крім цього, технічна місія МВФ зустрілася з членами Ради Нацбанку з питань стратегії монетарної політики і валютного регулювання, макрофінансової стабільності, збалансованості фіскальної і монетарної політики.

За її підсумками глава Ради НБУ Богдан Данилишин на своїй сторінці в Facebook наголосив на важливості продовження співпраці з МВФ, що є гарантом довіри до України з боку світових фінансових структур.

"Значну частину своїх зобов'язань України виконала. З урахуванням економічної ситуації і політичних умов мать бути виконані зобов'язання в межах програми або запропоновані механізми їх поетапного виконання. Все ж хочеться сподіватися на успішну реалізацію чинної програми співпраці з МВФ", - зазначив він.

Як повідомлялося, в Україні 12-16 лютого працює технічна місія МВФ для обговорення практичних питань, пов'язаних із продовженням роботи програми розширеного фінансування (EFF), на чолі з Роном ван Рудень. Йдеться, перш за все, про ухвалення закону про Антикорупційний суд та внесення поправок до інших законів для його запуску, виконання урядом раніше наданих обіцянок щодо приведення ціни на газ для населення до ринкового рівня, підтримку необхідного рівня фіскальної дисципліни і макростабільності.

Діалог МВФ з Україною про четвертий перегляд програми EFF і можливості виділення чергового траншу близько $2 млрд пожвавився після зустрічі 24 січня в Давосі директора-розпорядника МВФ Крістін Лагард із президентом Петром Порошенко. Цьому передувало виконання Києвом однієї з умов перегляду – ухвалено новий закон про приватизацію. Крім цього, П.Порошенко вніс до Верховної Ради кандидатуру Якова Смолія на посаду глави НБУ (є вакантною з весни 2017 року, коли чинна глава Валерія Гонтарєва подала у відставку), а також погодився з необхідністю внесення правок до поданого ним законопроекту про Антикорупційний суд після його критики з боку МФО.

Українська сторона розраховує виконати всі умови отримання чергового траншу кредиту МВФ до травня, однак дату візиту місії Фонду для завершення перегляду програми EFF ще не визначено.

Відкрита МВФ в березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько $ 17,5 млрд) з першим траншем у $5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по SDR1,18 млрд і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд ($ 0,62 млрд). Україна змогла отримати з невеликою затримкою другий транш за цією програмою на $1,7 млрд на початку серпня 2015 року, після чого виникла тривала пауза в зв'язку з невиконанням низки умов, політичною кризою і зміною уряду.

Після приходу нового Кабміну на чолі з Володимиром Гройсманом у квітні 2016 роки переговори про продовження фінансування поновилися, проте Фонд вирішив виділити третій транш у розмірі $1 млрд лише в середині вересня, четвертий - 3 квітня 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА