12:17 22.02.2018

Авіакомпанія "Дарт" змінила назву на "Аланну", отримає нові маршрути

2 хв читати
Авіакомпанія "Дарт" змінила назву на "Аланну", отримає нові маршрути

Комісія Державної авіаційної служби (Державіаслужба) України з розгляду питань про права на експлуатацію повітряних ліній 27 лютого 2018 року розгляне заяви ТОВ "Аланна" про зміну відомостей щодо найменування авіаперевізника з ТОВ "Дарт" на ТОВ "Аланна".

Згідно з порядком денним засідання комісії, відомості заплановано змінити для виконання регулярних міжнародних повітряних перевезень з/до України за маршрутами: з Києва, Одеси і Львова у Батумі і Тбілісі; з Києва до Афін, Тирани, Болоньї; для виконання авіаційних перевезень до інших держав.

Крім того, "Аланна" має намір отримати права на регулярні рейси з Києва в Салоніки, Ербіль, Стокгольм, Гельсінкі; зі Львова до Афін; з Харкова до Тбілісі.

Крім того, "Аланна" просить дати їй призначення на чартери з Києва до Анталії, Бургаса, Варни, Тівата; з Одеси і Харкова до Тівата.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" минулого тижня в компанії "Дарт", вона припинила виконання власних авіарейсів через низьку завантаженість.

Відповідно до реєстру цивільних суден, станом на 13 лютого 2018 роки за "Дарт" вже не були закріплені літаки, водночас Airbus A320-212 із кодом UR-CII, Airbus A321-211 із кодом UR-CQK, Airbus A320-212 із кодом UR-COF і MD-83 із кодом UR-CEL, що раніше числилися в парку "Дарта", були закріплені за компанією "Аланна".

Остання, згідно з Держреєстром юридичних і фізично осіб-підприємців, має той самий код ЄДРПОУ, що і раніше "Дарт", і ще минулого тижня перебувала в процесі ліквідації, однак станом на 22 лютого, згідно з реєстром, компанія вже не перебуває в стані ліквідації.

Якщо тиждень тому її тимчасовим главою і головою комісії з ліквідації був В'ячеслав Лісічонок - раніше відомий як керівник "Дарта", тепер він значиться у держреєстрі як т.в.о. керівника компанії. Засновником і раніше зазначено Ганну Кошель.

Авіакомпанія "Дарт" існувала як чартерний авіаперевізник з 1997 року. Експлуатувала літаки Bombardier Lear Jet 60, Airbus-320 та Boeing 737-300/500.

У лютому 2017 року Державіаслужба призупинила дію сертифіката експлуатанта авіакомпанії. Як повідомили тоді агентству "Інтерфакс-Україна в прес-службі відомства, таке рішення було ухвалено у зв'язку з невідповідністю сертифікаційним вимогам. Крім того, тоді повідомлялося, що Європейське агентство з безпеки польотів (EASA) тимчасово призупинило право авіакомпанії "Дарт" на польоти до країн Європейського Союзу".

Пізніше, 6 квітня 2017 року, Державіаслужба відновила дію сертифіката експлуатанта авіакомпанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА