16:18 22.02.2018

Дніпропетровська область за три роки скоротила споживання газу на 13%

2 хв читати
Дніпропетровська область за три роки скоротила споживання газу на 13%

Дніпропетровська область за останні три роки за рахунок введення в експлуатацію більше ніж 100 об'єктів альтернативної енергетики сумарною потужністю 165 МВт скоротила споживання газу на 13%, повідомив голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентин Резніченко.

"Енергоефективність - синонім незалежності України, наголошує президент Петро Порошенко. Дніпропетровщина йде шляхом енергетичної децентралізації й активно переходить на альтернативне паливо. Для цього маємо достатньо енергії вітру, сонця, біомаси. Результат - мінімізація газової залежності та економія бюджетних коштів. За останні три роки в регіоні запрацювало більше сотні об'єктів альтернативної енергетики, які генерують тепло і світло для дитячих садків, шкіл, лікарень", - зазначив В.Резніченко журналістам у Дніпрі в четвер.

Так, у 2015 році в області ввели в експлуатацію майже 20 котелень потужністю близько 15 МВт, у 2016 році запустили майже 40 об'єктів альтернативної енергетики потужністю 65 МВт

За словами голови Дніпропетровської області, в 2017 році в регіоні запрацювало понад 40 об'єктів "чистої" енергетики потужністю майже 85 МВт. Серед них - сонячні електростанції, міні-ГЕС, твердопаливні котельні.

Зокрема, в м. Покрові завдяки модульним котельням уже другий опалювальний сезон економить до 1 млн кубометрів газу на рік. Обігрівається котельними на пелетах і Марганець.

Як зазначають у Дніпропетровській ОДА, пелети, на яких працюють котельні, - переважно з лушпиння соняшнику. Ці відходи олійного виробництва використовують замість дорогого імпортного газу.

Найпотужніші в області сонячні електростанції звели в Підгородному та Нікополі. Перша в області міні-гідроелектростанція побудована у Васильківці.

Крім того, об'єкти, які використовують альтернативні джерела енергії, запрацювали в Новомосковську, Дніпрі, а також Апостолівському, Дніпровському, Межівському, Криничанському, Криворізькому, Петропавлівському, Павлоградському, Синельниківському, П’ятихатському, Юр’ївському, Томаківському, Царичанському та інших районах Дніпропетровщини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА