17:54 22.02.2018

Студенти можуть виїжджати на рік-два за кордон, але важливо, щоб вони поверталися додому - Порошенко

1 хв читати
Студенти можуть виїжджати на рік-два за кордон, але важливо, щоб вони поверталися додому - Порошенко

Україна створюватиме всі умови для творчості молодих науковців, щоб вони не від'їжджали за кордон, заявляє президент України Петро Порошенко.

"Ми все робитимемо для того, щоб молодим науковцям, якщо вони мають талант, якщо вони мають бажання займатися наукою, створити для цього максимальні умови. І в жодному разі не можна допустити, щоб науковці вимушені були покидати Україну", - заявив П.Порошенко під час зустрічі з обдарованою молоддю в Києві в четвер.

За словами президента, у рамках вільної освіти українські студенти на рік-два можуть виїжджати за кордон. "Головне, щоб вони гарантовано поверталися додому", - наголосив глава держави.

Він нагадав, що в 2015 році Україна стала асоційованим членом рамкової програми Європейського Союзу з дослідження та інновацій "Горизонт 2020". За словами П.Порошенка, українські установи та організації з кожним роком беруть у цій програмі активнішу участь.

Президент зазначив, що за підсумком 446 конкурсів для 117 українських організацій учасників програми "Горизонт 2020" вже було передбачено фінансування в сумі понад EUR17 млн.

П.Порошенко запевнив присутніх у безумовній підтримці прогресивних підходів до формування системи підтримки молодої науки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА