18:25 23.02.2018

Ощадбанк наполягає на співпраці з "Укрпоштою" в забезпеченні населення фінансовими сервісамиОщадбанк наполягає на співпраці з "Укрпоштою" в забезпеченні населення фінансовими сервісами

2 хв читати
Ощадбанк наполягає на співпраці з "Укрпоштою" в забезпеченні населення фінансовими сервісамиОщадбанк наполягає на співпраці з "Укрпоштою" в забезпеченні населення фінансовими сервісами

Державний Ощадбанк наполягає на співпраці з національним оператором поштового зв'язку "Укрпоштою" в забезпеченні фінансового обслуговування в населених пунктах, де відбувається скорочення регіональних відділень банку.

"У цій співпраці - спільний економічний інтерес, якщо хочете - колаборація. Це не конкуренція, це саме співпраця із забезпечення фінансової інклюзивності - того, що є стратегічною метою і для Ощадбанку, і для "Укрпошти", - сказав голова правління Ощадбанку Андрій Пишний на прес-конференції в Києві в п'ятницю.

За його словами, у рамках схваленої 21 лютого оновленої стратегії реформування державного банківського сектору передбачено суттєву оптимізацію мережі відділень Ощадбанку. Водночас фінустанова вважає за важливе збереження доступу населення до фінансових сервісів у тих пунктах, де планується закриття відділень, і вбачає таку можливість у розширенні співпраці з "Укрпоштою".

"Така співпраця - це абсолютно обґрунтований з економічної точки зору підхід єдиного акціонера - держави, щодо використання своїх двох найбільш розгалужених структур - Ощадбанку та "Укрпошти". У травні 2014 року було підписано меморандум про співпрацю з "Укрпоштою", який передбачав поглиблення взаємодії із забезпечення фінансового обслуговування. Після цього навіть було підписано угоду, яка визначає чіткі механізми, згідно з якими відбуватиметься ця співпраця. Я готовий написати ще не одного листа і провести десятки зустрічей, щоб пояснити, наскільки ця співпраця потрібна", - зазначив А.Пишний.

Як повідомлялося, "Укрпошта" виступає за надання їй права працювати із коштами населення в рамках обмеженої банківської ліцензії, зокрема відкриваючи їм рахунки. Проте Нацбанк виступає проти, вказуючи на наявність на ринку чотирьох великих держбанків, сумарна частка яких після приватизації ПриватБанку перевищила 50% ринку.

Крім того, Міністерство фінансів України в рамках оновленої стратегії зазначило, що має намір відхиляти будь-які ініціативи, які можуть привести до зростання частки держави у банківському секторі.

ПАТ "Укрпошта" входить у сферу управління Міністерства інфраструктури України. Надає близько 50 видів послуг в 11,5 тис. відділеннях в усій Україні. Штат підприємства налічує 73 тис. працівників, з яких 36 тис. - листоноші.

Ощадбанк засновано в 1991 році. Його єдиним власником є держава.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2017 року за розміром загальних активів Ощадбанк посідав друге місце(222,15 млрд грн) серед 88 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА