19:05 23.02.2018

Ощадбанк реструктуризував позичальникам 4 млрд грн боргу

2 хв читати
Ощадбанк реструктуризував позичальникам 4 млрд грн боргу

Ощадбанк (Київ) реструктуризував позичальникам 4 млрд грн боргу в рамках процедури, визначеної законом "Про фінансову реструктуризацію", повідомив голова правління фінустанови Андрій Пишний.

"Ми - єдиний державний банк, що скористався механізмом реструктуризації у рамках закону "Про фінансову реструктуризацію". 4 млрд грн уже реструктуризовано, 8 млрд грн наразі в роботі", - сказав він на прес-конференції в Києві в п'ятницю.

Як повідомляється на веб-сайті адміністративного секретаріату при Незалежній асоціації банків України (НАБУ), який курирує систему фінансової реструктуризації, загалом наразі подано шість заявок на реструктуризацію зобов'язань перед Ощадбанком. Зокрема 15 липня 2017 року заявку подали ТОВ "ВіДі Автосіті" і ТОВ" ВіДі АвтоСіті Кільцева" (обидва - Київська обл.), 1 вересня - ТОВ "Компанія "Нітеко" (Київ), 6 вересня - ТОВ "Маріст-Трейд" (Маріуполь Донецької обл.), 19 вересня - ТОВ "Торф Ленд Україна", 2 лютого 2018 року - ПАТ "Укрвторчормет" (обидва - Київ).

За даними секретаріату, зобов'язання перших чотирьох заявників були успішно реструктуризовані. Суми зобов'язань, а також умови реструктуризації не уточнюються.

Як повідомлялося, ухвалений парламентом 14 червня 2016 року закон "Про фінансову реструктуризацію" спрямований на сприяння відновленню господарської діяльності боржників, що перебувають у критичному фінансовому становищі, шляхом реструктуризації їхніх грошових зобов'язань та/або їхньої господарської діяльності. Ключовим органом у процедурі досудового врегулювання боргів бізнесу стане наглядова рада, яка працюватиме як координаційний орган із питань організації та проведення процедури фінансової реструктуризації.

Згідно із законом, наглядова рада складається з дев'яти осіб: по одному представнику від Нацбанку, Міністерства фінансів, Міністерства економічного розвитку і торгівлі та Міністерства юстиції України, п'ять представників об'єднань учасників фінансових ринків, об'єднань представників бізнесу, експертів ринку, кандидатури яких проходять обговорення на засіданні фінкомітету.

Ощадбанк засновано в 1991 році. Його єдиним власником є держава.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2017 року за розміром загальних активів Ощадбанк посідав друге місце (222,15 млрд грн) серед 88 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА