20:46 26.02.2018

DCH Real Estate Ярославського може придбати у Нацбанку недобудований ТРЦ Respublika

3 хв читати
DCH Real Estate Ярославського може придбати у Нацбанку недобудований ТРЦ Respublika

DCH Infrastructure&Real Estate, що входить до групи компаній DCH бізнесмена Олександра Ярославського, підтвердила можливість придбання найбільшого недобудованого торгово-розважального центру (ТРЦ) Respublika у Києві.

"У рамках розвитку напрямку DCH Real Estate ми розглядаємо різні проекти і активи, ТЦ Respublika зокрема", - повідомила прес-служба DCH у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Водночас, як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" три джерела з ринку, DCH Real Estate є найвірогіднішим покупцем недобудованого ТРЦ Respublika у Києві. "DCH Real Estate є найімовірнішим переможцем торгів із придбання ТЦ Respublika, оскільки має досвід управління торговельною нерухомістю, а придбання цього активу зможе суттєво зміцнити її позиції на ринку торгової нерухомості України", - зазначило одне з джерел.

Як повідомлялося, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) 27 лютого проведе чергові торги з продажу прав вимоги за двома кредитами ліквідованого банку "Надра", в заставі за якими перебуває недобудований столичний торгово-розважальний центр "Республіка".

Згідно з оголошенням у системі "ProZorro.Продажі", початкову ціну лота не буде знижено і вона буде такою ж, як і на торгах 16 лютого, - 1,1 млрд грн.

DCH Infrastructure&Real Estate входить до групи компаній DCH та є управляючою компанією мережі ТРЦ "Караван" у Києві, Харкові та Дніпрі. Загальна площа торгових об'єктів становить близько 250 тис. кв.м. До портфеля компанії також входять п'ятизірковий готель Premier Palace Hotel Kharkiv і ЖК "Воздвиженка".

З моменту проведення першого аукціону 7 липня 2017 року вартість прав на ТРЦ Respublika знизилася майже у 2,3 рази (з 2,495 млрд грн).

Раніше, 18 травня 2017 року, Господарський суд Києва задовольнив позов Національного банку України до кіпрської компанії Berlinotto Limited про стягнення на частку корпоративних прав ТОВ "Мегаполісжитлобуд" (Київ), яка взяла кредит у банку "Надра". Як заставу компанія надала за цим кредитом корпоративні права на недобудований проект торгово-розважального центру Respublika в Києві. Пізніше банк "Надра" надав ці корпоративні права НБУ як заставу під кредит рефінансування.

Після того як банк "Надра" став неплатоспроможним і не зміг повернути НБУ борг у розмірі 4,4 млрд грн, центробанк почав реалізовувати в судовому порядку свої права, як заставодержателя корпоративних прав власника ТРЦ Respublika. Зокрема, в березні 2016 року НБУ подав позов до Berlinotto Limited з проханням про стягнення на корпоративні права компанії ТОВ "Мегаполісжитлобуд" для часткового погашення заборгованості неплатоспроможного банку "Надра" перед НБУ. Суд підтвердив законність вимог НБУ і звернув стягнення на корпоративні права "Мегаполісжитлобуд".

Проект будівництва ТРЦ Respublika було припинено у 2015 році рішенням власника.

Спочатку введення в експлуатацію ТРЦ Respublika загальною площею 298 тис. кв. м (орендна - 135 тис. кв. м), будівництво якого розпочато в навесні 2012 року на Кільцевій дорозі 1, 1-а, 1-в Києві, планувалося в четвертому кварталі 2014 року, пізніше було перенесено на березень 2015 року.

У ТРЦ Respublika, який після відкриття буде найбільшим ТРЦ у Києві та Україні, будуть розташовані 450 магазинів і зона розваг на площі понад 22 тис. кв. м. ТРЦ увійде до складу найбільшого в Україні МФК Respublika загальною площею 1,625 млн кв. м.

Девелопером проекту будівництва ТРЦ Respublika, інвестиції в який орієнтовно становитимуть $350 млн, виступає компанія "К.А.Н. Девелопмент", інвестором - ТОВ "Мегаполісжитлобуд", генпідрядником - "К.А.Н.Буд". Архітектурну концепцію ТРЦ розробила компанія "Архиматика" (усі - Київ), концепцію інтер'єрів - міжнародне архітектурне бюро Chapman Taylor (Лондон, Великобританія).

Якірними орендарями має виступити продуктовий супермаркет "Ашан" (16 тис. кв. м), парк розваг фітнес-клуб із басейном Sport Life і гіпермаркет спорттоварів "Спортмастер" (4 тис. кв. м). Також будуть відкриті сім мультибрендових магазинів одягу рітейлерів Inditex (6,3 тис. кв. м) і MTI (близько 1,46 тис. кв. м). Крім того, флагманські магазини відкриють Mango, Lacoste, Colin's, Lerros, Arber, Bosch&Siemens, Roy Robson, G-Star Raw, O'stin і Samsung Electronics.

Інвестором проекту ТРЦ Respublika виступив бізнесмен Дмитро Фірташ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА