10:33 28.02.2018

Кубів ініціює переформатування роботи комітету з відбору керівників держпідприємств

2 хв читати
Кубів ініціює переформатування роботи комітету з відбору керівників держпідприємств

Перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) Степан Кубів повідомив про намір запропонувати Кабінету Міністрів України внести зміни в процедуру відбору керівників особливо важливих державних підприємств.

С.Кубів у своїй колонці для інтернет-видання "Економічна правда" у вівторок зазначив, що комітет з призначень керівників держпідприємств не може ефективно працювати, оскільки "важкий і неповороткий". "Для будь-якого засідання потрібен кворум: не менше п'яти членів з правом голосу. Тобто не менше п'яти міністрів в одній кімнаті. Я можу на пальцях однієї руки перерахувати рази, коли засідання комітету проходили", - зазначив віце-прем'єр у своїй колонці.

Водночас, за його словами, великі перерви в роботі комітету автоматично відсівають хороших, професійних кандидатів на посади керівників, так як багато хто з них не можуть довго чекати.

"Тому наше міністерство ініціює зміни до постанови Кабміну №777, яка регулює відбір керівників великих державних підприємств. Нам потрібно набагато більше хороших керівників, обраних на прозорих конкурсах", - зазначив С.Кубів.

За інформацією прес-служби МЕРТ, пропоновані зміни передбачають, що замість 9 міністрів до складу комітету з призначення будуть входити тільки 4 представники уряду - міністр Кабінету Міністрів, перший заступник міністра фінансів і перший заступник міністра економічного розвитку.

Також до комітету увійде керівник або заступник керівника органу управління відповідного державного підприємства.

Крім того, замість 9 експертів до складу комітету увійдуть 4 незалежних недержавних експерти з правом дорадчого голосу.

Замість відбіркових комісій при кожному органі управління утворюється єдина комісія з відбору, до якої увійдуть два представники секретаріату Кабміну, представник Мін'юсту, представник органу управління та експерт з підбору персоналу.

"Комісія з відбору розглядає пропозиції фахівця з підбору персоналу по п'яти кандидатур претендентів, визнаних фахівцем з підбору персоналу кращими. Вона може прийняти рішення про заміну не більше двох кандидатур з відібраних фахівцями з підбору персоналу", - сказано в повідомленні МЕРТ.

Комісія з відбору представлятиме на розгляд комітету з призначенням керівників держпідприємств документи кращих на її думку претендентів (від 3 до 5 кандидатів). Більшість претендентів, які подаються комісією з відбору, повинні бути з 5 кандидатів, визнаних фахівцями з підбору персоналу кращими

Послуги фахівця з відбору персоналу можуть оплачуватися або за рахунок держпідприємства, або держбюджету, або міжнародної технічної допомоги.

"Держпідприємства повинні повідомити Кабінету Міністрів про відкриття вакансії керівника не пізніше, ніж через 5 днів після її відкриття, і про контракт з керівником особливо важливого для економіки підприємства, термін якого закінчується в наступному місяці, не пізніше 30-го числа", - інформує прес-служба міністерства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посівна-2024 випереджає на 8,3% минулорічну - посіяно 476,7 тис. га ярих

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА