10:38 28.02.2018

ФДМУ переніс оголошення конкурсів з продажу ОПЗ і ЗАлК

2 хв читати
ФДМУ переніс оголошення конкурсів з продажу ОПЗ і ЗАлК

Фонд державного майна (ФДМ) України планує оголосити конкурси з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону з продажу 99,567% акцій ПАТ "Одеський припортовий завод" і 68,009% акцій ПАТ "Запорізький алюмінієвий комбінат" у травні, тоді як у грудні минулого року відомство планувало їх на лютий.

Відповідні зміни в план-графік виставлення об'єктів на продаж в поточному році ФДМ вніс своїм наказом від 20 лютого і опублікував в газеті "Відомості приватизації" в середу.

Крім того, конкурс з продажу 99,833% акцій Херсонської ТЕЦ перенесений з січня на березень, а 50,005% ВАТ "Оснастка" - з січня на жовтень

ФДМ уточнює, що зможе оголосити ці конкурси за умови затвердження урядом умов продажу цих об'єктів.

На минулому тижні в.о. голови ФДМ Віталій Трубаров повідомив, що в підготовці до приватизації ОПЗ в найближчі кілька тижнів може статися прорив, пов'язаний з вирішенням питання боргів цього підприємства, проте відмовився уточнити деталі.

Як повідомлялося, держбюджет-2017 передбачав 17,1 млрд грн надходжень від приватизації, проте бюджет отримав лише 3,4 млрд грн. Основну суму в 3,05 млрд грн Фонд отримав за рахунок продажу в серпні блокпакетів акцій енергокомпаній, які викупила група СКМ Ріната Ахметова, що вже володіє в них контрольним пакетом.

Надходження від приватизації в 2016 році становили 0,19 млрд грн за плану 17,1 млрд грн. Держбюджет-2018 передбачає надходження від приватизації 21,3 млрд грн.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА