13:30 28.02.2018

Пропозиція Міненерговугілля щодо продовження "спецзобов’язань" на ринку газу ще на три роки ставить хрест на зростанні видобутку - "Укргазвидобування"

1 хв читати
Пропозиція Міненерговугілля щодо продовження "спецзобов’язань" на ринку газу ще на три роки ставить хрест на зростанні видобутку - "Укргазвидобування"

Запропонований Міністерством енергетики та вугільної промисловості сценарій продовження спеціальних зобов'язань на ринку газу PSO на три роки ставить хрест на зростанні вітчизняного видобутку газу, вважає глава ПАТ "Укргазвидобування" Олег Прохоренко.

"На нашу думку, проект продовження PSO, запропонований Міненерговугілля, створює ризики для подальшого зростання видобутку. Якщо він буде прийнятий, то фактично поставить на цьому хрест", - сказав О.Прохоренко на Uкrainian Energy Forum-2018 в Києві в середу.

Глава "Укргазвидобування" додав, що запропонований сценарій зберігає реалізацію газу в рамках PSO через приватні "газзбути", які мають значну заборгованість перед компаніями групи "Нафтогаз".

"Цією постановою фактично пропонується заморозити ситуацію, яка є, ще на три роки... Це позбавить "Укргазвидобування" ресурсу, необхідного для нарощування видобутку", - підсумував він.

О.Прохоренко додав, що при цьому у споживачів не буде стимулу до енергозбереження, на ринку постачання газу побутовим споживачам та теплокомуненерго не буде ніякої конкуренції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА