17:35 28.02.2018

Президент наголошує на необхідності створення в Україні енергетичної біржі

2 хв читати
Президент наголошує на необхідності створення в Україні енергетичної біржі

 Президент Петро Порошенко наголошує на важливості створення в Україні енергетичної біржі для зміцнення енергетичної незалежності держави.

"Якою я бачу ситуацію із формування цін на будь-які енергетичні активи, газ, "Баумгартен +", або інший "хаб +", оскільки саме в угоді з Міжнародним валютним фондом записано "імпортний паритет". "Імпортний паритет"- це орієнтація на біржу. Не подобається "Роттердам +", запропонуйте "Варшаву +", "Бремен +". Мені не те, не те, не те не подобається, я вважаю, що в Україні має бути створена енергетична біржа. Вважаю, що в Україні має бути створена енергетична біржа. Ми маємо обрати: або у нас комунізм соціалізм і ціни будуть приводитися, як вони приводилися зверху, чиновником ..., або визначатимуться ринком - попитом і пропозицією, з урахуванням імпортних поставок. Упевнений, біржу необхідно створити", - сказав він на прес-конференції "Виклики - 2018" у середу в Києві.

Загалом, за словами П.Порошенка, держава має відсторонитися від регулювання цін.

"Якщо в одного виробника собівартість вища, в іншого - нижча, то не повинен чиновник будь-якого рангу регулювати ціни на цукор, бензин або на м'ясо. Це лише призводить до галопуючої інфляції або неконтрольованого зростання цін", - сказав президент.

Як повідомлялося, група народних депутатів на початку вересня 2017 року зареєструвала у Верховній Раді проект закону "Про ринок капіталу та регульовані ринки" (№7055), який визначає умови для створення в країні повноцінного ринку товарних деривативів.

Днем раніше Верховна Рада цей відправила проект закону на доопрацювання суб'єкту законодавчої ініціативи. Відповідне рішення з другої спроби підтримали 243 народні депутати на голосуванні 27 лютого 2018 року.

Водночас законопроект не набрав достатньої кількості голосів ні для проходження першого читання, ні для підготовки до повторного першого читання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА