18:43 28.02.2018

ЄС у березні підпише угоду про надання EUR50 млн для Фонду енергоефективності

2 хв читати
ЄС у березні підпише угоду про надання EUR50 млн для Фонду енергоефективності

Європейський Союз у березні цього року підпише технічну угоду з Україною про виділення Фонду енергоефективності EUR50 млн, повідомила заступник керівника Головного директорату Єврокомісії з питань політики сусідства та розширення Катарина Матернова.

"Сьогоднішнє прийняття низки важливих документів щодо Фонду енергоефективності забезпечить можливість підписання угоди про фінансування фонду на EUR50 млн, і цю суму буде використано на сам фонд і надання технічної допомоги протягом 5 років", - сказала вона на засіданні Кабінету Міністрів у Києві в середу.

Зокрема, уряд затвердив положення про наглядову раду (НР) Фонду енергоефективності, Типовий договір з незалежним членом НР, методику розрахунку економії енергії в результаті реалізації заходів з енергоефективності та основні напрями діяльності та кадрові вимоги до менеджменту фонду.

"ЄС готовий виділити вже і другу частину фінансування Фонду енергоефективності обсягом EUR50 млн. Щойно почне працювати фонд, ЄС готовий надати другу частину фінансування", - додала К.Матернова.

Вона зазначила, що роботу зі створення фонду було виконано в дуже стислі терміни, і цього вдалося досягти спільно з представниками від української сторони, ЄС, групою підтримки від Світового банку, Мінрегіоном.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" віце-прем'єр - глава Мінрегіонбуду Геннадій Зубко, технічним партнером фонду стане IFC, представник якого увійде до його наглядової ради.

Як повідомлялося, рішення про створення Фонду енергоефективності було ухвалено в січні 2018 року після прийняття минулого року відповідного закону. Фонд надаватиме кошти для реалізації проектів термомодернізації, впровадження ефективних систем моніторингу та управління, встановлення ефективних опалювальних і охолоджувальних систем та обладнання, а також заміни наявних систем і устаткування на більш ефективні. Форма надання коштів - часткове відшкодування вартості заходів з енергоефективності. У держбюджеті-2018 на фонд виділено 1,6 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

Ситуація з е/е покращиться наступного тижня з потеплінням, але її дефіцит зберігатиметься ще довго - глава "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА