14:14 01.03.2018

МВФ наголошує на важливості подальших реформ для проходження Україною майбутніх виплат за зовнішніми боргами

2 хв читати
МВФ наголошує на важливості подальших реформ для проходження Україною майбутніх виплат за зовнішніми боргами

Міжнародний валютний фонд (МВФ) відзначає важливість дотримання подальшої імплементації владою України передбачених програмою EFF структурних реформ для проходження країною у найближчі роки пікових виплат за зовнішніми зобов'язаннями.

"Якщо черговий перегляд програми EFF буде завершено, при цьому завершено за рахунок прогресу в проведенні структурних реформ, необхідних для забезпечення макроекономічної стабільності, ми не бачимо жодних проблем із подальшим обслуговуванням Україною зовнішніх зобов'язань", - сказав постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман під час інвестфоруму "Драгон Капіталу" в Києві в четвер.

Представник МВФ при цьому нагадав, що в рамках четвертого перегляду, який відкриває шлях для отримання п'ятого траншу, Україні необхідно ухалити законодавство про створення Антикорупційного суду, а також провести коригування внутрішніх тарифів на газ відповідно до раніше затвердженої формули.

Як повідомлялося з посиланням на оцінки Національного банку України, у 2018 році належить виплатити з міжнародних резервів близько $7,4 млрд за зобов'язаннями в іноземній валюті, зокрема перед МВФ.

За даними Нацбанку, важливу роль у подальшому нарощуванні валютних резервів має відіграти продовження співпраці з МВФ: НБУ прогнозує надходження від Фонду в цьому році фінансування на $2 млрд. Крім того, очікується залучення урядом $1,2 млрд від інших міжнародних фінансових організацій.

Надалі, за даними НБУ, динаміка обсягу міжнародних резервів суттєво залежатиме від успішності проведення реформ в Україні, які є запорукою співпраці з міжнародними партнерами.

За даними НБУ, у 2018-2020 рр. уряд і центробанк мають виплатити за зовнішніми боргами понад $16 млрд. Пік виплат припадає саме на 2019-2020 рр.

Верховна Рада 1 березня 2018 прийняла за основу президентський законопроект №7440 про Вищий антикорупційний суд.

Згідно із законопроектом запропоновано визначити Вищий антикорупційний суд як постійний вищий спеціалізований суд у системі судоустрою України. Цей суд розглядатиме зараховані до його відання справи як суд першої та апеляційної інстанції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА