13:26 03.03.2018

Польська будівельна компанія Mirbud вийшла на ринок України

2 хв читати

Польський забудовник Mirbud S.A., що вийшов на український ринок у січні-2018, планує протягом двох років підписати контракти на будівництво доріг в Україні на загальну суму близько EUR50 млн.

"На початковому етапі Mirbud сконцентрується в Україні на інженерно-дорожньому будівництві... Крім того, спеціалізований технічний персонал надає можливість розглянути можливість розширення діяльності в Україні на інші сегменти будівництва, наприклад, інвестиції в будівництво комунальних будівель", - повідомив у коментарі агентству "Інтерфакс- Україна "директор із розвитку на східних ринках Mirbud SA Марек Голя.

На його думку, дорожнім будівельникам в Україні роботи "вистачить, принаймні, на найближче десятиліття", оскільки близько 90% доріг в Україні потребують ремонту.

Крім того, М.Голя вважає, що плани компанії "Укравтодор" посилити процедуру відбору генпідрядників, включно із вимогою про проведення будівництва на основі процедур FIDIC, можуть зіграти на руку польської компанії, які мають 30-річний досвід у будівництві автострад і швидкісних доріг.

"Процедура відбору, про яку говорить "Укравтодор", для багатьох українських дорожніх компаній буде величезною проблемою. Водночас у Польщі основний замовник - Головне управління національних доріг і автомагістралей - вже багато років встановлює такі вимоги для своїх підрядників", - зазначив М.Голя, додавши, що вже в найближчі місяці компанія візьме участь у тендерах.

Як зазначив М.Голя, в найближчій перспективі Mirbud зацікавлений в реалізації проектів у Західній і Центральній Україні, зараз компанія здійснює перевірку відповідності українським вимогам, вивчає тендерні процедури і законодавство України щодо держзакупівель.

"Виграні проекти реалізовуватимемо своїми силами за участю місцевих субпідрядників. Усе залежатиме від місця виконуваного проекту", - пояснили в компанії.

ТОВ "Мірбуд" створено 24 січня 2018 року, основним видом діяльності вказано будівництво будівель.

Головний офіс компанії розмістився в столичному IQ Business Center на вул.Болсунівська, 13-15. Єдиним учасником ТОВ виступає АТ Mirbud (Скерневіце, Польща), керівником - Марек Голя.

Розмір статутного капіталу становить 370 тис. грн.

Mirbud S.A. працює на ринку Польщі переважно як генеральний підрядник у всіх сегментах будівництва.

Згідно з даними веб-сайтау, в портфелі компанії на різних стадіях реалізації є проекти будівництва логістичних комплексів, торгових центрів, житла і доріг у Польщі.

Компанія з 2008 року зареєстрована на Варшавській фондовій біржі і послідовно створює холдинг з диверсифікованою діяльністю. Зокрема, інвестиції в сфері житлового будівництва здійснює JHM Development S.A., а придбані в 2010 року акції компанії Przedsiębiorstwo Budowy Dróg i Mostów Kobylarnia S.A. (Бидгощ, Польща) надали можливість розширити сферу діяльності такими послугами, як дорожнє й мостове будівництво, а також виробництво бітумінозних мас.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА