14:10 03.03.2018

Енергосистема України продовжує стабільно працювати в умовах холодів і надзвичайної ситуації із газом

1 хв читати
Енергосистема України продовжує стабільно працювати в умовах холодів і надзвичайної ситуації із газом

Об'єднана енергосистема (ОЕС) України продовжує стабільно працювати, незважаючи на холоди і надзвичайну ситуацію з газом, повідомила прес-служба НЕК "Укренерго".

"Незважаючи на календарну весну, в ці дні ОЕС України пройшла другий зимовий пік споживання - близько 23,5 ГВт, що практично дорівнює зафіксованому раніше річному максимуму (23,8 ГВт). Ситуація повністю контрольована ... Ситуація, пов'язана зі зниженням тиску газу в ГТС Україна на 20%, ніяк не вплинула на стабільність української енергосистеми ", - зазначено в повідомленні.

В "Укренерго" відзначили, що наразі в АЕС України працюють з навантаженням 11 ГВт, що значно вище, ніж у грудні і січні - це надає можливість компенсувати зростання споживання, пов'язане з холодами.

"На теплових електростанціях генкомпаній у наявності резервні блоки, які за необхідності можна включити в роботу для покриття піків споживання", - додали в компанії.

Як повідомлялося, "Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни. НЕК є державним підприємством, перебуває в підпорядкуванні Міністерства енергетики та вугільної промисловості, але буде перетворено на закрите акціонерне товариство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних - 21,7 млн тонн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА