16:11 03.03.2018

Луганська ТЕС в п'ятницю опинилася в режимі енергоострова

2 хв читати
Луганська ТЕС в п'ятницю опинилася в режимі енергоострова

Луганська ТЕС 2 березня через аварію на обох лініях електропередач (ЛЕП), що пов'язують її з об'єднаною енергосистемою (ОЕС) України, опинилася в режимі енергоострова, проте в ніч на суботу аварію вдалося ліквідувати, повідомила прес-служба "Луганського енергетичного об'єднання ".

Проблеми виникли 2 березня о 10:20, коли за нез'ясованих досі причин ЛЕП 110 кВ "Ювілейна-Бахмутская" вимкнулася автоматичним захистом - всі спроби її включити були марні. Увечері того ж дня спрацювала автоматика захисту на другій ЛЕП - 110 кВ "Сватове-Курилівка", що і вивело Луганську ТЕС у режим енергоострова.

"Можна сказати, прифронтовому регіону дуже пощастило - споживачі не відчули аварії через низку факторів - навантаження на енергоблоки ТЕС було мінімальним, через спрацювання автоматики захисту", - додають в ЛЕО.

У ніч на 3 березня ЛЕП 110 кВ "Ювілейна-Бахмутская" вдалося увімкнути, хоча причина аварії так і залишилася невідомою - ремонтна бригада досі не знайшла причини спрацювання автоматичного захисту. Також вночі було виявлено причину вимкнення ЛЕП 110 кВ "Сватове-Курилівка" - там перегорів шлейф на одній з опор, розташованій далеко у полях серед снігових заметів. Аварію на цій лінії вдалося усунути 3 березня, її було включено о 13:32 суботи.

"Зараз Луганську область "умовно надійно "з'єднано з ОЕС лише однієї ЛЕП 110 кВ" Сватове-Курилівка ", а друга ЛЕП "Ювілейна-Бахмутська" у будь-який момент може знову відключитися", - резюмують у компанії.

У ЛЕО наголошують, що аварії є наслідком не лише поганої погоди, але і неналежної підготовки до зими через відсутність коштів у компанії (вилучення коштів НКРЕКП і арешту рахунків Державною виконавчою службою).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА