17:47 06.03.2018

Трійка найбільших мобільних операторів заплатила за 4G майже 5,5 млрд грн

2 хв читати
Трійка найбільших мобільних операторів заплатила за 4G майже 5,5 млрд грн

Велика трійка українських мобільних операторів у вівторок взяла на себе зобов'язання заплатити 5,434 млрд грн в діапазоні 1800 МГц за право розгорнути на них зв'язок стандарту 4G.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", особами, які отримали право на торги з голосу від імені операторів, відповідно стали: президент "Київстару" Петро Чернишов, СЕО lifecell Ісмет Язиджі та директор з корпоративного управління "Vodafone-Україна" Олег Проживальський.

Провідним торгів був голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації Олександр Животовський.

Переможцем за четвертим лотом після 24 кроків підвищення ціни було визначено "Київстар" із ціновою пропозицією в 612 млн грн за стартової 271,625 млн грн.

Переможцем за п'ятим лотом після 31 кроку підвищення ціни було визначено "Vodafone-Україна" із ціновою пропозицією в 742 млн грн за стартової 265 млн грн.

Переможцем за шостим лотом після 43 кроків підвищення ціни було визначено "Київстар" із ціновою пропозицією в 900 млн грн за стартової 271,625 млн грн.

Загалом, з урахуванням трьох ліцензій, отриманих за пріоритетним правом викупу, за підсумками минулого тендера, оператори заплатять до бюджету 5,434 млрд грн.

Ведучий торгів зазначив, що порівняно з очікуваним (відповідно до початкових цінами за лоти - 3,988 млрд грн) загалом бюджет отримає на 1,446 млрд грн більше.

Крім того, суб'єктам конверсії, зазначеним в умовах тендеру, для забезпечення безперервності надання телекомунікаційних послуг своїм абонентам надано право отримати частину смуг радіочастот за встановленою ціною.

Так, щодо лоту №1 пріоритетне право викупу надано і реалізовано lifecell до встановленого розміру плати за 15 МГц діапазону в 795 млн грн. За лотом №2 пріоритетне право викупу надано і реалізовано "Київстар" за 1,325 млрд грн за 25 МГц; за лотом №3 пріоритетне право викупу надано і реалізовано "Vodafone-Україна" за 1,06 млрд грн за смугу частот в 20 МГц.

Як повідомлялося, 2 березня НКРЗІ провела розкриття конвертів з ціновими пропозиціями операторів за ліцензії на 4G-зв'язок в діапазоні 1800МГц і визначила початкову вартість по кожному з трьох додаткових лотів, які представлені на торгах "з голосу".

За результатами розгляду початкова ціна торгів з голосу за відповідними лотами становила: лот №4 - 271,625 млн грн, лот №5 - 265 млн грн, лот №6 - 271,625 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На одній із ТЕС у понеділок виникла пожежа - Міненерго

"Автомагістраль-Південь" візьме участь у будівництві аеропорту поруч із Бухарестом

Майже третина опитаних українців вважає розслідування порушень законів підприємцями як тиск на бізнес - соцопитування КМІС

У ВР зареєстровано законопроєкт про прив'язку акцизного податку на тютюнові вироби до євро

Голова польської LPP відкинув звинувачення про прихований бізнес із РФ

Генпрокурор: Зафіксовано понад 800 спроб кібератак РФ на державні установи й сервіси України

УЗ запускає поїзд Чернівці - Чоп - Ужгород для стикування з маршрутом Прага - Чоп чеського RegioJet

НБУ в понеділок знизив курс гривні на 19 коп. - до нового мінімуму

Польські порти завантажені на 60% від своєї потужності, на частку українського транзитного зерна припадає 10% - польські ЗМІ

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання для 40 тис. абонентів у Донецькій, Дніпропетровській та Одеській областях

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА