20:01 06.03.2018

"Vodafone-Україна" вважає за доцільне інвестувати в обладнання для гармонійного розвитку 4G зв'язку

2 хв читати

Мобільний оператор компанія "Vodafone-Україна" розглядає можливість додаткових інвестицій в телеком-обладнання для гармонійного розвитку 4G зв'язку, вважаючи це найбільш доцільним для себе сценарієм, заявляє генеральний директор "Vodafone-Україна" Ольга Устинова.

"Має бути баланс, які інвестиції тобі потрібні і скільки повинні коштувати частоти. Азарт, емоції - це все прекрасно, але повинен бути чіткий розрахунок і логіка. Або ти інвестуєш у спектр, або, як альтернатива, ти інвестуєш в обладнання", - заявила О.Устинова журналістам за результатами проведеного в Києві у вівторок тендеру.

За її словами, оператор планує великі інвестиції в 2018 році, при цьому гендиректор відмовилася назвати їхні обсяги. "Вони будуть не меншими, ніж минулого року. В нас є додаткова можливість для цього, оскільки ми готові були п'ятий лот забрати за іншою ціною", - підкреслила О.Устинова.

Коментуючи ціну, за якою компанія "Київстар" купила лот, вона зазначила, що не вважає цю ціну відповідною. "Це проста калькуляція: якщо тобі не вистачає спектра, скільки ти повинен інвестувати в матчастину. Математика дуже проста, у кожного оператора вона, звичайно, своя, але наша говорить про те, що 900 млн грн за 5 МГц це вже... Наші конкуренти - компанія багата, тому може дозволити собі таке"- заявила О.Устинова.

За підсумками проведених з голосу торгів за ліцензії на 4G зв'язок в діапазоні 1800 МГц "Vodafone-Україна" визнаний володарем п'ятого лота (1780-1785/1875-1880 МГц), вартість ліцензії для оператора становила 742 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У ВР зареєстровано законопроєкт про прив'язку акцизного податку на тютюнові вироби до євро

Голова польської LPP відкинув звинувачення про прихований бізнес із РФ

Генпрокурор: Зафіксовано понад 800 спроб кібератак РФ на державні установи й сервіси України

УЗ запускає поїзд Чернівці - Чоп - Ужгород для стикування з маршрутом Прага - Чоп чеського RegioJet

НБУ в понеділок знизив курс гривні на 19 коп. - до нового мінімуму

Польські порти завантажені на 60% від своєї потужності, на частку українського транзитного зерна припадає 10% - польські ЗМІ

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання для 40 тис. абонентів у Донецькій, Дніпропетровській та Одеській областях

Тарифи на зберігання газу в ПСГ України залишаться незмінними до 1 квітня 2025 р. - "Нафтогаз"

Німеччина готує довгостроковий контракт на СПГ з ОАЕ

Рахункова палата: війна, пожежі та вирубка дерев завдали Україні збитків майже на 23 млрд грн

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА