19:44 07.03.2018

Порошенко найближчим часом відвідає Німеччину, де зокрема обговорить проблему "Північного потоку-2"

2 хв читати
Порошенко найближчим часом відвідає Німеччину, де зокрема обговорить проблему "Північного потоку-2"

Президент України Петро Порошенко заявляє, що найближчими тижнями має намір відвідати Німеччину, де зокрема обговорюватимуть питання будівництва "Північного потоку-2".

"Найближчими днями я планую відвідати і Німеччину, протягом двох-трьох тижнів. Я привітав Німеччину нарешті з формуванням коаліції, я впевнений, що буде сформовано новий уряд. І ця тема (будівництво "Північного потоку-2"- ІФ), безумовно, буде в порядку денному наших переговорів", - сказав він в інтерв'ю українським телеканалам, що транслювалося в середу ввечері.

Президент зазначив, що після рішення Стокгольмського арбітражу обговорював тему "Північного потоку-2" з керівництвом Фінляндії і Швеції.

"Тема "Північного потоку-2" серед інших була під час моїх вчорашніх переговорів із віце-президентом Сполучених Штатів Америки Пенсом", - додав глава держави.

За словами П.Порошенка, європейські країни демонструють солідарність з Україною в питанні "Північного потоку-2".

"Подивіться на позиції Балтійських країн: Естонії, Латвії, Литви, подивіться на позицію Данії, яка не дає дозвіл на будівництво, подивіться на позицію Фінляндії, Швеції, подивіться на італійську позицію", - сказав він.

Президент України зазначив, що на сьогоднішній день йдеться про енергетичну безпеку світу і цілого континенту - найбільшого ринку в світі.

"І якщо хтось вважає безпекою, щоб Росія мала більше 50% поставок газу і в будь-який час могла його перекрити, я думаю, що розуміння крок за кроком, день за днем до європейців приходить. Вони перестають сприймати агресію Російської Федерації проти України як явище дуже далеке. Коли вони послухали виступ Путіна в Держдумі, усі чітко та одразу зрозуміли, що те, що говорить український президент, те, що говорить Україна - це питання безпеки моєї особистої, це питання безпеки моєї країни, де б вона не була розташована - в Іспанії, Греції або Норвегії. І це забезпечує єдність Європейського Союзу вже більше 3,5 років навколо питань санкції за незаконну анексію Криму і незаконну агресію на сході нашої держави", - сказав П.Порошенко.

"Я дуже оптимістичний стосовно захисту інтересів України та щодо ефективної та скоординованої позиції щодо будівництва "Північного потоку - 2", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА