08:59 08.03.2018

Мексика і Канада можуть отримати особливі умови Трампа щодо мит на метали

2 хв читати

Мексика і Канада можуть отримати 30-денну відстрочку при введенні мит на ввезення в США сталі й алюмінію, дізналася WP. Однак продовження відстрочки президент Дональд Трамп пов'язав з просуванням переговорів щодо перегляду умов НАФТА

Один з варіантів введення тотальних мит на ввезення в США сталі й алюмінію передбачає місячну відстрочку для продукції з Канади і Мексики, яка може бути продовжена в майбутньому, пише газета The Washington Post з посиланням на свої джерела. Президент Дональд Трамп може підписати розпорядження про введення мит вже у четвер, 8 березня, на зустрічі з представниками профспілок робітників сталеливарної промисловості, уточнює видання.

За задумом адміністрації, продовження мораторію на мита може бути пов'язане з просуванням переговорів стосовно північноамериканської угоди про вільну торгівлю (НАФТА). Газета уточнює, що на момент підготовки статті робота над документом ще тривала і його фінальний варіант готовий не був.

Про плани ввести 25-процентні мита на сталь і 10-процентні мита на імпорт алюмінію адміністрація Трампа заявила 1 березня. "Ми встановимо мита на ввезення сталі та алюмінію. Десь на наступному тижні я підпишу відповідний указ, і ви вперше за довгий час отримаєте захист", - сказав тоді американський президент.

Пізніше він уточнив, що мита на сталь і алюміній для Канади і Мексики будуть скасовані в разі, якщо буде підписано "нову і чесну" Північноамериканську угоду про вільну торгівлю (НАФТА). "Угода про Північноамериканську зону вільної торгівлі (НАФТА), яка зараз обговорюється, була поганою угодою для США. Мита на сталь і алюміній будуть скасовані, тільки якщо буде підписано нову і справедливу угоду про NAFTA", - пояснив він тоді.

Рішення про мита викликало бурхливі дебати як у таборі демократів - політичних супротивників Трампа, так і в стані республіканців, від яких він балотувався на виборах. Багато критиків вважають, що протекціоністські заходи можуть стати початком торговельної війни, що в кінцевому підсумку призведе до втрат для американської економіки.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо назвав неприйнятними плани щодо підвищення мит на сталь і алюміній. В Євросоюзі заявили, що мають намір домогтися для себе винятків з митних мит на сталь і алюміній, які мають намір ввести США.

Економічний радник президента США Гері Кон, який зіграв одну з ключових ролей в розробці податкової реформи Трампа, піде у відставку.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА