19:08 08.03.2018

МВФ продовжує наполягати на прийнятті закону про Антикорупційний суд

2 хв читати
МВФ продовжує наполягати на прийнятті закону про Антикорупційний суд

Міжнародний валютний фонд (МВФ) продовжує наполягати на прийнятті владою України законодавства про Антикорупційний суд відповідно до зобов'язань країни в рамках програми співпраці EFF.

"Переговори з владою України тривають. На прохання влади група експертів МВФ відвідувала Київ для обговорення технічних питань реформ, передбачених програмою EFF, включаючи проект закону про Антикорупційний суд. За підсумками візиту група експертів зробила заяву, згідно з якою необхідні подальші зусилля в реалізації відкладених заходів, необхідних для досягнення цілей програми, в тому числі в енергетичному і фіскальному секторах, а також в прийнятті антикорупційного законодавства", - повідомив офіційний представник МВФ Джеррі Райс під час традиційного брифінгу у Вашингтоні в четвер.

Відповідно, додав він, дата прибуття місії МВФ до Києва в рамках чергового перегляду програми EFF поки не визначена.

Відкрита МВФ в березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько $ 17,5 млрд) з першим траншем в $ 5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншей з SDR1,18 млрд і зменшення квартальних траншів в 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд ($ 0,62 млрд). Україна змогла отримати з невеликою затримкою другий транш за цією програмою на $ 1,7 млрд на початку серпня 2015 року, після чого виникла тривала пауза в зв'язку з невиконанням низки умов, політичною кризою і зміною уряду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних - 21,7 млн тонн

НЕФКО та E5P підписали грантові угоди на EUR3,46 млн на проєкти у Вінниці та Чорткові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА