15:40 13.03.2018

Стартап глави Alphabet провів випробування літаючого таксі Cora в Новій Зеландії

2 хв читати

Стартап Kitty Hawk, за яким стоїть співзасновник Google і глава Alphabet Ларрі Пейдж, повідомив про будівництво та випробуваннях автономного літаючого таксі Cora в Новій Зеландії.

Компанія опублікувала відеозапис польоту майбутніх таксі. Машини повністю на електричній тязі мать можливості вертикального зльоту і посадки, повідомляє CNN.

Cora, що нагадує гібрид Delorean з фільмів "Назад в майбутнє" і автомобіля на повітряній подушці з мультсеріалу "Джетсони", здатна перевозити двох пасажирів зі швидкістю до 150-180 км/год на висоті від 150 метрів до 900 метрів. Дальність переміщення без підзарядки - 100 км. Вертикальний зліт забезпечують 12 стартових двигунів, а переміщення в повітрі - один маршовий двигун.

Три незалежних бортових комп'ютера подбають про навігацію, навіть якщо один з них перестане працювати, всі повітряні гвинти також автономні. У разі форс-мажору у Cora є парашут, що надасть змогу приземлитися навіть при непрацюючих гвинтах, зазначає Endgadget.

"Ми пропонуємо чистий транспортний засіб, що не забруднює навколишнє середовище, який літає автономно", - заявив глава підрозділу Kitty Hawk в Новій Зеландії Фред Рід у відеозверненні на сайті компанії.

Очікується, що Cora буде частиною транспортної системи, її продаватимуть компаніям і автопаркам, а не окремим людям.

Перші повідомлення про те, що в портфелі проектів Л.Пейдж є два варіанти літаючих автомобілів, з'явилися в 2016 році. У квітні минулого року Kitty Hawk представила прототип надлегкого повітряного судна Flyer, схожого на гідроцикл з крилами.

Власні повітряні таксі розробляє ціла низка компаній, зокрема й Uber, Airbus, Porsche і інші. Прототип Airbus, названий Vahana, в лютому провів перший політ в Орегоні, і керівництво компанії очікує вивести цей проект на ринок у 2020 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА