21:11 13.03.2018

Довіра бізнесу до економіки США сягнула рекорду

2 хв читати
Довіра бізнесу до економіки США сягнула рекорду

Довіра керівників найбільших американських компаній до економіки країни в першому кварталі 2018 року досягла найвищих позначок за весь час спостережень, тобто за 15 років, свідчать дані щоквартального опитування асоціації Business Roundtable (BRT).

Топ-менеджери позитивно відреагували на податкові реформи і пом'якшення регулювання за президента США Дональда Трампа.

Індекс піднявся до 118,6 пункту з 96,8 пункту кварталом раніше. Попередній рекорд був встановлений на позначці 113 пунктів в 2011 році. Середнє значення індикатора за весь час збору даних - 81,2 пункту.

Опитування CEO проводилося ще в лютому, до того, як Д.Трамп оголосив про загороджувальні мита на сталь і алюміній, які, на думку експертів, можуть негативно позначитися на настроях у вищому керівництві компаній.

"Над економічним прогресом, досягнутим завдяки пом'якшенню регулювання і реформі податкового кодексу, нависла загроза. Вдаючись до заходів з обмеження міжнародної торгівлі, адміністрація Трампа ризикує підірвати економічний прогрес і завдати шкоди американським працівникам і компаніям, які залежать від зовнішньої торгівлі", - наводяться в повідомленні BRT слова глави організації Джошуа Болдена.

Усі три компоненти індексу довіри Business Roundtable зараз на історичних максимумах. Індикатор планів найму нових співробітників зріс на 22,8 пункту порівняно з IV кварталом, до 98,5 пункту; показник планування капвкладень збільшився на 22,7 пункту - до 115,4 пункту; очікування продажів досягли 141,9 пункту (+19,9 п.п.).

Окрім того, глави провідних компаній поліпшили прогноз зростання ВВП США в 2018 році з 2,5% до 2,8%.

"Висловлені у діях, результати опитування означають зростання кількості робочих місць і нові можливості для всіх американців", - заявив голова BRT Джеймі Даймон, який також є CEO найбільшого за обсягом активів банку США - JPMorgan Chase & Co.

BRT проводить опитування CEO з IV кварталу 2002 року, щоб оцінити настрої серед лідерів найбільших корпорацій і їхні плани щодо інвестицій, найму персоналу і продажу. Асоціація представляє інтереси компаній, в яких працюють майже 15 млн осіб, а сукупна річна виручка перевищує $6 трлн. В опитуванні, що проводилося з 7 лютого до 26 лютого 2018 року, взяли участь 137 очільників найбільших компаній.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА